Ljubinko Drulović Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Bliži se dan "D", 14. novembar je "iza ćoška", Srbija u Lisabonu ima finale za odlazak na Mundijal u Kataru 2022. godine, a Ljubinko Drulović, pomoćnik selektora Dragana Stojkovića Piksija, veruje da ćemo igrati na Svetskom prvenstvu.

Pobeda nad Portugalom u gostima donosi „orlovima“ direktan plasman na Svetsko prvenstvo, može i drugi ishod u slučaju (ne)mogućeg kiksa Ronalda i drugova u Dablinu tri dana ranije, ali računica je jasna.

Ako naši fudbaleri budu drugi na tabeli u kvalifikacionoj grupi A, onda ih čeka nikad teži baraž u kojem nema popravnog. Ljubinko Drulović, trener u stručnom štabu reprezentacije, veruje u ostvarenje mundijalskih snova. Selektora Dragana Stojkovića Piksija i njegove saradnike može da raduje odlična forma „orlova“.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

PROČITAJTE JOŠ

„Pratimo sve utakmice naših reprezentativaca, hvala Bogu igraju dobro za svoje klubove. Najvažnije nam je da ostanu zdravi. Mislim da Srbija, otkako je Piksi selektor, igra stvarno dobro, gaji ofanzivan fudbal i vlada fantastična atmosfera u timu. Nadam se da će sve ono što smo radili do sada završiti na najbolji mogući način u Lisabonu“, kaže Drulović za Nova.rs.

Bivši reprezentativac svestan je kakvu šansu imaju pred sobom.

„Čeka nas izuzetno teška i vrlo važna utakmica za obe reprezentacije. Pritisak je i na Portugalu i na Srbiji, ali ja verujem u našu ekipu i da možemo da pobedimo u Lisabonu“.

Drulović je bio selektor nacionalnog tima do 19 godina, sa kojim je osvojio Evropsko prvenstvo u Litvaniji 2013. i dobro je upoznat sa mladim igračima koji su sada među nosiocima. Stručni štab A reprezentacije pojačao je krajem avgusta i postao pomoćnik Dragana Stojković.

„Piksi me je pozvao i ja sam prihvatio sa velikim zadovoljstvom, mislim da sam se odlično snašao. Imamo super saradnju. Svi iz stručnog štaba pomažemo koliko je u našoj moći. Atmosfera je sjajna, imamo pravi timski duh prepoznatljiv na svakom koraku. Uz takav ambijent i ovakav rad, mislim da ova reprezentacija može mnogo“.

Ljubinko Drulović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Kristijano Ronaldo i drugovi ugostiće fudbalere Srbije u Lisabonu, na stadionu Benfike, što će biti i poslednji meč kvalifikacija.

„Nadam se da ćemo imati i malo sportske sreće da obradujemo naš narod i sve koji vole Srbiju posle te velike utakmice. Oni su fenomenalna ekipa, ali i mi imamo odlične igrače, možda je Portugal za mnoge malo veći favorit jer se igra u Lisabonu. Ali, ako budemo igrali kao što smo do sada, imamo velike šanse da napravimo podvig“.

„Proći će dalje i Zvezda i Partizan“

Osvrnuo se Ljubinko Drulović i na partije fudbalera Partizana i Crvene zvezde u Ligi konferencija, odnosno Ligi Evrope.

„Imali su nešto slabije rezultate u poslednjim utakmicama, ali za mene su i jedni i drugi favoriti čak i za prvo mesto u grupi. Mislim da će i Partizan i Crvena zvezda proći dalje i da će na proleće igrati u Evropi“, dodao je Drulović.

Drulović je inače bio jedan od velikana koji su učestvovali na humanitarnoj utakmici za Radovana Radakovića, nekadašnjeg golmana Partizana. FK Miljakovac organizovao je meč protiv legendi Partizana i nekadašnjih saigrača Radakovića, pojedini su igrali, drugi bodrili sa tribina. Okupili su se i asovi poput Zorana Bate Mirkovića, Gordana Petrića, Milivoja Ćirkovića, Alberta Nađa, Gorana Troboka, Miroslava Radovića, Brane Ilića, Nebojše i Nenada Marinkovića, Predraga Rogana, Dejana Rađenovića i Danka Lazovića.

„Nije lako, mi ćemo uvek pokušati što više da pomognemo, najvažnije je da se Radovan oporavi, da operacija u Istanbulu uspe i da se on vrati porodici. Nadam se da će biti sve dobro i da će se skupiti novac za njegovo lečenje. Radaković je divan čovek i veliki golman, branio je za Partizan i reprezentaciju, delili smo mnoge lepe trenutke. Nažalost, prolazi kroz tešku životnu bitku i nadam se da će brzo da ozdravi. Živimo u vremenu kakvom živimo, ali uvek je lepo da se vidimo, mi smo prijatleji za ceo život“, završio je Drulović.

BONUS VIDEO – Humanitarna utakmica za Radovana Radakovića: Bravure veterana, Vidić glavna zvezda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare