Ljubinko Drulović Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

"Orlići" dobili novog trenera.

Ljubinko Drulović, zvanično je imenovan za novog selektora mlade fudbalske reprezentacije Srbije za igrače do 21 godine, preneo je zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Pročitajte još

Drulović već ima iskustva u radu sa mladim reprezentativcima Srbije. Godine 2013. predvodio je našu ekipu sa igračima do 19 godina na putu do osvajanja Evropskog prvenstva.

„Za mene novi izazov, zadovoljan sam i srećan što ću da radim i sa ovom generacijom momaka. Nadam se da ćemo imati dobru saradnju i da ćemo zajedno ostvariti i dobre rezultate u interesu srpskog fudbala i reprezentacije“, rekao je Drulović.

Srbija se trenutno takmiči u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. „Orlići“ su u grupi sab Ukrajinom, Engleskom, Luksemburgom, Severnom Irskom i Azerbejdžanom.

„Važne su pobede protiv Severne Irske, pre toga i protiv Azerbejdžana. Prva sledeća je uvek najvažnija, fokus će biti sada samo na taj meč sa Engleskom, a posle i duel sa Luksemburgom u Staroj Pazovi. Grupa je teška i zahtevna, ali učinićemo sve da se plasiramo na Prvenstvo Evrope. Englezi su prvaci Evrope u ovom uzrastu, tu je i Ukrajina koja ima odličnu reprezentaciju, ali imamo i mi svoje želje i ambicije. Veliki sam optimista i nadam se da ćemo ostvariti ono što svi želimo“, rekao je Drulović.

Njegov debi bi mogao da bude protiv Engleske.

„Neke stvari ćemo popraviti, sigurno ćemo izgledati mnogo bolje. Dosta igrača poznajem, neke i iz A reprezentacije gde sam sarađivao sa selektorom Draganom Stojkovićem. Bićemo ekipa koja će pre svega da igra dobar fudbal, ali i na rezultat. Važno je da pobeđujemo da bi mogli da dočekamo finiš kvalifikacija sa šansama da se nađemo na Prvenstvu Evrope“, poručio je novi selektor.

Kao član stručnog štaba A selekcije, novi selektor mlade selekcije imao je prilike da upozna Stefana Mitrovića, Vladimira Lučića, Mihajla Ilića…

„Oni su okosnica mlade reprezentacije, bili su na spisku A tima, a ovo je njihova velika šansa da ukoliko dobro igraju za mladu da se izbore za status u A timu, možda i sastav koji će ići na Prvenstvo Evrope u Nemačku. Selektor Stojković je „otvoren“ po pitanju tog mladog kadra, ali pre svega momci moraju da zasluže poziv za A tim, dobrim igrama u mladoj selekciji“.

Prisetio se velikog uspeha iz 2013. godine.

„Nisu to deca, za tu generaciju sam ponosan, jer su mnogi od njih sada A reprezentativci, Mitrović, Sergej, Rajković, Gaćinović, Veljković…mnogo ih je, nekog da ne zaboravim. Deset godina posle trog uspeha vraćam se da radikm sa jednom mlađom selekcijom, možda sve to ima neki značaj i poruku“ rekao je Ljubinko Drulović koji je bio trener Partizana 2015. godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar