Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Šanse za evropsko proleće u domenu teorije.

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su od Fjorentine rezultatom 1:0 u meču 4. kola F grupe Lige konferencija, a s obzirom na to da im je ovo bio četvrti poraz, mesto u nokaut-fazi ovog takmičenja je na nivou teorije.

#related-news_0

Čukarički je najavljivao da će u meč protiv tima iz Firence ući sa željom da se nadigrava i popravi utisak nakon debakla od 6:0 u Toskani u prethodnom kolu, ali je nakon samo šest minuta izgledalo kao da će sve to ostati samo na rečima.

Sevnula je kontra Fjorentine, Mbala Nzola je izašaoi sam ispred Nenada Filipovića, obišao je čuvara mreže domaćih koji ga je tom prilikom oborio.

Nakon provere u VAR sobi odluka je potvrđena, a upravo je Nzola namestio loptu na belu tačku i pogodio za 1:0.

Od tog trenutka ooigrači Čukaričkog kao da su zaigrali nešto angažovanije, pa su u 34. minutu preko Sandeja Adetunđija imali i prvu veliku priliku, ali je nejgov šut glavom išao pravo u golmana gostiju Olivera Kristensena.

To je ujedno bilo i poslednje veće uzbuđenje na terenu, pošto nije bilo više ne samo golova, već ni ozbiljnijih prilika ni sa jedne ni sa druge strane. Fjorentina je bila ta koja je diktirala dešavanja, dok je Čukarički na momente uspevao da natera Italijane da se malo oznoje u napadu, ali gola nije bilo.

Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Tako je Čukarički nakon četiri kola ostao poslednji na tabeli sa četiri poraza, jednim datim i 12 primljenih golova, dok je Fjorentina prva sa osam.

TIm sa Banovog brda je zadržao ipak teoretske šanse da se domogne nokaut faze pošto su Ferencvaroš i Genk odigrali nerešeno, ali je za to neophodno ne samo da zabeleži dve pobede u preostala dva kola nad ova dva rivala, već i da i Genk i Ferencvaroš izgube od Fjorentine.

Inače, meč je obeležio i jedan skandalozan trenutak, kada se sa tribina čuo niz uvreda na račun Adetunđija, zbog čega je meč bio prekinut na nekoliko minuta, da bi bio nastavljen tek kada je ofanzivac tima sa Banovog brda pokazao da je sve u redu i dao zeleno svetlo.

Standings provided by Sofascore

Čukarički – Fjorentina 0:1 (0:1)

(Nzola 8 penal)

Stadion: FK Dubočica (Leskovac); Sudija: Robert Šroder (Nemačka)

Čukarički: Filipović, Nikčević, Vranješ (od 66. Jovanović), Kovačević, Tošić, Stanković, Sisoko, Kovač, Ivanović (od 67. Cveković), Adetunđi, Ndiaje (od 80. Miladinović)

Fjorentina: Kristensen, Pjeraci, Milenković, Ranijeri, Biragi (od 55. Parisi), Bonaventura, Lopez, Dankan (od 55. Mandragora), Ikone (od 55. Brekalo), Nzola, Sotil

Čukarički - Fjorentina 0:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar