Foto: Printscreen Youtube / Zvezda TV

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Spartak iz Subotice u pripremnom meču u kiparskom Pafosu sa 3:1.

Tim Vladana Milojevića je slavio sa dva gola viška, a mogao je i ubedljivije da je Stefan Mitrović imao malo više sreće kod prodora i trka u 86. minutu kada je prevario golmana i umalo doneo svom timu 4:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli su tokom većeg dela meča imali kontrolu, mada je i Spartak imao nekoliko šansi za još neki pogodak, pa je meč svakako bio zanimljiv. Zvezda je do sada upisala tri pobede na pripremama, pa je posle Hloraka i Zalaegersega, „pao“ i Spartak.

Tim iz Ljutice Bogdana je prvu šansu imala već u petom minutu kada je Vladimir Lučić promašio nakon što je dobro procenio kuda će povratna lopta igrača Spartaka i poslao loptu preko gola.

Lučić je postigao prvi pogodak svog tima u 23. minutu i tada spasa za Spartak nije bilo. Uvertira za taj gol bio je grub start Tošeskog na Kangi i prekid. Tada su Subotičani probali da odigraju visoki presing na odbranu rivala i moglo je da im se isplati – da su ukrali loptu.

Ovako, ona je brže krenula napred nego što su se natrag vratili igrači Spartaka i dok su se okrenuli oko sebe, već je bila na levoj strani u nogama Lučića koji ovog puta nije pogrešio kao dvadesetak minuta ranije i gađao je po zemlji za 1:0.

Vladimir Lučić Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Na 2:0 povisio je Lazar Nikolić u 47. minutu tek što se izašlo iz svlačionica i što se meč nastavio. Zvezda je mogla i minut pre toga da duplira prednost da se Šerif Endiaje bolje u trku snašao u šesnaestercu, umesto što se spetljao kad je slao povratni pas.

Ni ovako po njegov tim nije ispalo loše, jer je došlo do kornera, Kanga je izveo, Piter Olanjinka zakačio loptu glavom, a u karambolu u petercu i ispred njega, najbolje se snašao Nikolić.

Iz drugog pokušaja uspeo je da šutne loptu visoko i zatrese mrežu za 2:0. Poslednji, treći gol za Zvezdu postigao je Jovan Mijatović u 65. minutu kada je golman Manojlović nespretno startovao na Milana Rodića u svom kaznenom prostoru.

Foto: Starsport

Sudija je pokazao ka beloj tački, Mijatović je izveo penal i pogodio za 3:0, dok je Filip Manojlović dobio i žuti karton. Konačan rezultat postavio je Vojo Ubiparip u 82. minutu, a pravo je čudo kako i Ubiparip nije u 80. postigao pogodak.

Dobio je loptu na tacni u srcu šesnaesterca i pogodio je pravo u golmana Popovića. Dva minuta kasnije, isti igrač nije napravio i istu grešku, jer je ispred kaznenog prostora u brzoj akciji dobio loptu i gađao precizno u ugao za 3:1.

Spartak je u tih završnih desetak minuta imao inicijativu i bio je nešto bolji tim, dok je Zvezdin tempo i intenzitet pao, ali je rezultat ostao isti – 3:1.

Startne postave:

Zvezda: Popović – Nikolić, Dragović, Spajić, Radojević – Mijailović, Kanga, Knežević – Lučić, Olajinka, Ndiaje.

Spartak: Vulić – Bogićević, Prijović, Ćalasan – Tošeski, Đurasović, Krsmanović, Stanojev – Bjelović, Todorovki, Mudrinski.

Crvena zvezda – Spartak Subotica 3:1 (1:0)

(Lučić 23, Nikolić 47, Mijatović 65 p – Ubiparip 82)

Crvena zvezda - Spartak 3:1 (1:0)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar