Foto: Printscreen Youtube / FK Partizan

Fudbaleri Partizana poraženi su od moskovskog CSKA 1:2 u pripremnom prijateljskom meču u Turskoj.

Klub iz Humske je delovao kao pretplaćen na remije tokom ovih priprema, pošto je do sudijske nadoknade imao u džepu četvrti remi, ali je na kraju upisao drugi poraz.

PROČITAJTE JOŠ

Čudno za prijateljski meč, ali turski sudija ga je produžio kao da je takmičarski za pet minuta, a „armejci“ su u tom periodu i 94. minutu došli do pobede.

Ruski premijerligaš je bio nešto bolji, stvarao je više prilika i umalo je iskoristio pad Partizana i u periodu posle primljenog gola srpskog kluba, nakon sata fudbala.

Crno-beli su u tom periodu imali i malo sreće, ali i raspoloženog Aleksandra Popovića na svom golu.

Popović je kapitulirao prvo posle šuta Fjodora Čalova u 59. minutu, a onda i posle udarca Jaroslava Arbuzova, dok je jedini strelac za srpski klub bio Nemanja Jović pred kraj meča.

CSKA je prvi zapretio u 17. minutu kada je Ivan Obljakov bio u šansi, a Partizan je uzvratio centaršutem Fusenija Dijabatea petnaestak minuta kasnije.

Taj centaršut nije ispratio niko od njegovih saigrača, pa je rezultat posle pola sata igre ostao 0:0.

Rusi su u meču igrali čvrsto i to se videlo kada je sudija u 33. minutu morao da interveniše i pokaže prvi žuti karton, da bi nekoliko minuta kasnije i Kristijan Belić „požuteo“ u dresu Partizana.

U 59. minutu Čalov je iskoristio dobar pas „desetke“ moskovskog kluba Obljakova posle kornera i sa manje od deset metara je savladao Popovića šutem po zemlji u bliži ugao.

Igor Naskov je nakon toga imao nekoliko solidnih pokušaja, a kada je odbijen nalet Rusa, Nemanja Jović je mogao da se razigra.

Foto: Printscreen Youtube / FK Partizan

Prvo je probao da proigra Šehovića dobrim dodavanjem kojim je probio odbranu i doveo do faula za slobodan udarac pred kaznenim prostorom CSKA, a onda i golom.

Igrao se 85. minut kada je Jović plasirao loptu iz šesnaesterca, precizno u desnu stranu i savladao je čuvara mreže rivala.

To nije bilo dovoljno za remi, pošto je CSKA ostao koncentrisaniji do kraja isteka nadoknade i u 94. minutu je Arbuzov prihvatio odbitak od leđa igrača Partizana i sa desetak metara je poslao preciznu loptu iza leđa golmana crno-belih.

Partizanu sada slede mečevi sa Napretkom i ekipom Mladosti GAT u Superligi, petog i 11. februara.


Partizan – CSKA 1:2 (0:0)

(Jović 85 – Čalov 59, Arbuzov 90+4)

Partizan: Popović, Vujačić, Ilić, Šehović, Živković, Belić, Andrade, Natho, Diabate, Jović, Pavlović

CSKA: Akinfejev, Čalov, Kučaev, Obljakov, Divejev, Moizes, Glebov, Mendes, Medina, Roća


BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar