Inter - Liverpool
Inter - Liverpool Foto:REUTERS/Alessandro Garofalo

Kapiten fudbalskog kluba Liverpul Virdžil van Dajk nije siguran da li će i naredne sezone da igra za ekipu sa Enfilda, prenosi britanski Tajms.

Van Dajk ima ugovor sa Liverpulom do juna 2025. godine, pa početkom naredne godine može da pregovara sa drugim klubovima o prelasku bez obeštećenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Njegove reči privukle su veliku pažnju u Engleskoj, pošto dolaze u danima nakon što je menadžer Liverpula Jirgen Klop rekao da će na kraju sezone da napustiti Enfild.

Klop je stigao u Liverpul 2015. godine i od tada osvojio praktično sve što je mogao sa slavnim klubom koji je vrhunac doživeo pre tri godine, osvajanjem Premijer lige.

Na taj trofej su „redsi“ čekali tri decenije, a godinu ranije su uzeli i trofej u Ligi šampiona, pobedom nad Totenhemom. Sve te uspehe Van Dajk je i sam ostvarivao kao bitan deo odbrane. Holandski fudbaler je odgovorio na pitanje novinara da li će i naredne sezone da igra za Liverpul.

„Hoću li biti u Liverpulovoj ‘novoj eri’? To je veliko pitanje. Da budem iskren, ne znam. Moj ugovor ističe za 18 meseci i stvarno ne znam. Klub ima težak posao u svojim rukama. Promena menadžera, stručni štab odlazi, mnoge stvari se menjaju. Vrlo sam znatiželjan da vidim u kojem će smeru ići klub. Videćemo kakva će biti situacija i za sve nas koji smo uključeni“, rekao je Van Dajk.

On je igrač Liverpula od 2018. godine. Van Dajk je za Liverpul odigrao 246 utakmica i postigao je 21 gol. Sa engleskim klubom osvojio je sedam trofeja.

„A kad sve to bude objavljeno zvanično onda ćemo znati i videti svoju situaciju pojedinačno. Ne mogu da pričam mnogo o tome, jednostavno moram da sačekam. Nadam se samo da ćemo uspeti da ostvarimo ono o čemu sanjamo i borimo se svakog dana i nadam se da će biti jasnije šta klub želi od nas u budućnosti“, naveo je Van Dajk.

BONUS VIDEO: Navijačima je bio potreban EKG nakon duela dve Gvineje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar