Mančester siti Livrepul fudbal utakmica
Foto: TANJUG/AP Photo/Frank Augstein

Klopu nije lako

Fudbaleri Liverpula Trent Aleksander-Arnold i Kamerunac Žoel Matip odsustvovaće tri nedelje sa terena, nakon povreda koje su doživeli na derbi meču Premijer lige protiv Arsenala, preneo je „Skaj sport“.

PROČITAJTE JOŠ:

Aleksander-Arlnold zadobio je povredu skočnog zgloba posle duela sa fudbalerom Arsenala Gabrijelom Martinelijem, dok je Matip zaradio povredu potkolenice.

Arsenal je pobedio Liverpul pre dva dana rezultatom 3:2 u derbi meču 10. kola Premijer lige. Na ovom meču fudbaler Liverpula Luiz Dijaz je doživeo težu povredu kolena zbog koje će pauzirati do decembra.

„Skaj sport“ navodi da je Dijaz prošao detaljne lekarske preglede, posle kojih je utvrđeno da Kolumbijac neće morati na operaciju kolena. On će do pauze za Svetsko prvenstvo u Kataru da propusti 10 mečeva Liverpula u Ligi šampiona i Premijer ligi.

Liverpul zbog povreda ne može da računa na Artura Mela, Aleksa Okslejd-Čemberlena, Nabija Kejtu i Endrjua Robertsona.

Trener Jirgen Klop biće na velikim mukama da sastavi tim za naredne mečeve, a pretpostavlja se da će umesto Trenta zaigrati Džo Gomez, dok će Matipovo mesto zauzeti Konate.

Liverpul je trenutno deseti u Premijer ligi sa samo 10 poena iz osam utakmica, dok na poslednje tri nije pobedio. Ni u Ligi šampiona situacija nije blistava, pošto će se „redsi“ verovatno sa Ajaksom boriti za drugu poziciju i prolaz dalje.

BONUS VIDEO Lids – Mančester junajted, golovi sa meča

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar