Foto: EPA-EFE/Laurence Griffiths

Fudbalski klub Liverpul veruje da Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) nema osnova da zabrani klubovima Premijer lige da ovog vikenda u svoje ekipe uvrste južnoameričke fudbalere koji nisu dobili dozvolu da igraju za svoje reprezentacije prethodnih dana.

PROČITAJTE JOŠ

FIFA se pozvala na član 5 kako bi blokirala klubove Premijer lige da izaberu u tim brazilske fudbalere kojima su klubovi zabranili da igraju u nedavnim utakmicama u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

FIFA je primenila taj član kako bi uvela period ograničenja od 10. do 14. septembra, na zahtev Fudbalskog saveza Brazila, posle čega bi fudbaleri propustili utakmice za vikend u Premijer ligi, kao i utakmice u utorak u Ligi šampiona.

Tom odlukom najviše bi bio pogođen Liverpul, pošto golman Alison, Roberto Firmino i Fabinjo ne bi mogli da igraju u nedelju protiv Lidsa, za koji zbog istog pravila ne bi igrao Rafinja.

Kako je preneo Skaj, u Liverpulu veruju da, zbog okolonosti u vezi sa pandemijom korona virusa i merama karantina koje bi fudbaleri morali da poštuju po povratku u Veliku Britaniju, Fifa nema osnova da spreči klubove da izaberu igrače za utakmice ovog vikenda.

Prema članu 22 Disciplinskog pravilnika Fifa, kazne koje se mogu primeniti ako se ograničenja zanemare ili ingorišu, uključuju novčane kazne kao i registrovanje utakmice 0:3. Nije jasno šta bi se moglo dogoditi ako Lids i Liverpul, koji igraju u nedelju na Eland Roudu, ne postupe po FIFA pravilima.

Od Brazilaca koji nisu putovali u reprezentaciju na utakmice protiv Argentine i Perua su Fred iz Mančester junajteda, Tijago Silva iz Čelsija i Ederson i Gabrijel Žezus iz Mančester sitija.

Premijer liga nastavlja dijalog sa nadležnima po tom pitanju, naveo je Skaj.

Skaj je prošle nedelje preneo da su Čile, Meksiko i Paragvaj pozvali FIFA da uvede period ograničenja za Bena Breretona iz Blekburna (Čile), Fransiska Sijeraltu iz Votforda (Čile), Migela Almirona iz Njukasla (Paragvaj) i Raula Himenesa iz Vulverhemptona (Meksiko), kako ne bi igrali za svoje klubove jer nisu pušteni u reprezentaciju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar