Foto: EPA-EFE/Jon Super / POOL

Barnli je upisao senzacionalni trijumf na "Enfildu" protiv domaćeg Liverpula sa 1:0 u 18. kolu Premijer lige, a "crveni" ni na trećem meču u Premijer ligi ove kalendarske godine nisu postigli gol.

Odlučujući pogodak postigao je Ešli Barns sa penala u 83. minutu.

PROČITAJTE JOŠ

Jirgen Klop je na klupi ostavio Mohameda Salaha i Roberta Firmina, misleći da njihova pomoć neće biti neophodna protiv fenjeraša. Ipak, Liverpul je odigrao veoma, veoma slab meč.

Serija bez poraza na Enfildu koja je trajala od aprila 2017. je prekinuta nakon 68 utakmica. Uz to Liverpul u 2021. godini nije uspeo da postigne nijedan gol u Premijer ligi! Četvrtog dana godine su igrali protiv Sautemptona (0:1), 17. januara protiv Mančester junajteda (0:0), a sada su poraženi od Barnlija. Doduše, Liverpul je postigao četiri pogotka protiv Aston Vile u FA Kupu (4:1).

Najbliži pogotku je bio krajem prvog dela igre kada je Divok Origi pogodio prečku nakon što je obišao golmana rivala. Barnli se sjajno branio, a briljirao je golman Nik Poup koji je imao nekoliko sjajnih intervencija.

Kontroverzni penal je dosudio Majk Din. Barns je pobegao Fabrinju i šutirao, a Alison je to odbranio i poslao visoko iznad prečke. Barns je pokušao da ga preskoči, delimično i sam pao na brazilskog golmana, koji ga je zakačio kolenom i srušio. Din nije ni gledao snimak, već je odmah pokazao na belu tačku.

Liverpul je pokušao da izjednači, a najbliži je bio u 90. minutu nakon pokušaja Trenta Aleksandra Arnolda, ali je lopta završila u korneru posle šuta.

Vodeći Junajted sada beži Liverpulu šest bodova.

Premijer liga, 18. kolo

Utorak

Vest Hem – VBA 2:1 (1:0)

(Boven 45+1, Antonio 66 – Pereira 51)

Lester – Čelsi 2:0 (2:0)

(Ndidi 6, Medison 41)

Sreda

Fulam – Mančester junajted 2:1 (1:1)

(Lukman 5 – Kavani 21, Pogba 65)

Četvrtak

Liverpul – Barnli 1:0 (0:0)

(Barns 83. p)

Foto: Screenshot Sofascore.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar