Lionel Mesi
Lionel Mesi; Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Šta se dešava sa Lionelom Mesijem? Ovo pitanje se postavlja širom planete dok navijači gledaju mučenje argentinske superzvezde u dresu Pari Sen Žermena. Uspeo je OSŽ da sruši aktueelnog šampiona Lil sa 2:1 u 12. kolu francuskog prvenstva, ali je susret ostao u senci bledog izdanja Mesija.

PROČITAJTE JOŠ

Lil je poveo golom Džonatana Dejvida u 31. minutu, a u 74. minutu je Markinjos izjednačio. Pobedu PSŽ doneo je u 88. minutu Anhel di Marija, koji je odigrao drugo poluvreme, baš onako kako se to očekuje da čini Mesi.

Asistirao je za prvi, a onda i sam postigao drugi pogodak Mesija.

Mesi je već na poluvremenu morao na klupu jer Mauriso Poketino, trener Parižana, nije bio zadovoljan njegovim izdanjem. Argentinac je dobio nezapamćeno nisku ocenu jer mu je „Ekip“ dodelio – trojku! Pohvala Di Marije i kritika Mesija stala je u naslov „Neujednačeni tango“.

„Mesi je u prvom poluvremenu igrao na poziciji lažne devetke, što mu je uvek odgovaralo, ali Mesi je bio potpuno izgubljen. Dodavanja su mu bila netačna, gubio se na terenu i bio je potpuno nevidljiv. Ruku na srce, imao je problem s mišićem pre utakmice, ali to ga ne opravdava da je do sad u francuskom prvenstvu bio senka onog Mesija kojeg smo navikli da gledamo. Je li neko zaista mislio da Mesi u četiri utakmice u Ligi 1 neće ni postići gol, ni asistirati? Ali to se zaista dogodilo. Na kojoj god poziciji igrao u prvenstvu, Mesi ne može ništa i njegova igra praktično nema nikakvog učinka“, piše „Ekip“.

Nije se na tome zaustavio.

„Sa druge strane, njegov sunarodnjak Anhel Di Marija ostavlja sve dublji trag u PSŽ. Iako od dolaska 2015. godine nije uvek bio u najboljoj formi, Di Marija igra sjajno. Puno mu pomaže Nejmar, s kojim se savršeno razume, ali ove sezone je već nekoliko puta odlučivao utakmice. Savršeno je asistirao Markinjosu, mogao je i sam ranije da postigne pogodak i onda je doneo pobjedu PSŽ. Njegova kreativnost će u ovakvim okolnostima biti neprocenjiva“, zaključio je L’Equipe, koji je Di Mariji dao ocenu osam i proglasio ga igračem utakmice.

Liga 1, 12. kolo

Petak

PSŽ – Lil 2:1 (0:1)

(Markinjos 74, Di Maria 89 – Dejvid 31)

Subota

17:00 Mec – Sent Etjen

21:00 Lion – Lans

Nedelja

13:00 Anže – Nica

15:00 Bordo – Rems

15:00 Monpelje – Nant

15:00 Strazbur – Lorijen

15:00 Troa – Ren

17:00 Brest – Monako

20:45 Klermon – Marselj

Standings provided by SofaScore LiveScore


BONUS VIDEO Upoznavanje i prvi trening Lea Mesija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar