Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Još uvek je neizvesna sudbina Argentinca

Fudbaler Pari Sen Žermena Lionel Mesi navodno želi da produži ugovor sa šampionom Francuske, ali problemi se javljaju kada je njegova plata u pitanju.

Argentinac ima ugovor do kraja tekuće sezone, a još uvek nije odlučio gde će nastaviti karijeru.

PROČITAJTE JOŠ:

„Problemi sa produženjem ugovora nastali su posle Svetskog prvenstva u Kataru. Mesi je sa Argentinom osvojio titulu svetskog šampiona, a onda je u Pariz došao sa zahtevom za povećanjem plate kao uslovom za nastavak saradnje. PSŽ ne pristaje na Mesijevu ucenu, već je rukovodstvo šampiona Francuske spremno da produži saradnju sa argentinskim fudbalerom pod identičnim uslovima kao i u aktuelnom ugovoru“, navodi Parizijen.

Mesu u PSŽ-u zarađuje oko 40 miliona evra godišnje, a problem bi mogao da bude i taj što se još uvek ne zna kako će izgledati tim za sledeću sezonu.

Sve je izvesnije da će neko od trojca Mesi-Nejmar-Mbape napustiti Pariz, a i trener Kristof Galtije bi mogao da dobije otkaz.

Situaciju oko Mesija pomno prate tri kluba – Barselona, Inter iz Majamija i Al Hilal.

U Barseloni su uvereni da bi Mesi pristao na smanjenje plate da bi se vratio u Kataloniju, dok se Inter i Al Hilal nadaju da planovi Argentinca nisu vezani za Evropu.

Parizijen navodi da je rukovodstvo šampiona Francuske odlučilo da pripremi planove za narednu sezonu, koji ne uključuju argentinskog fudbalera.

Mesi (35) je u PSŽ stigao 2021. iz Barselone, a ove sezone postigao je 20 golova u svim takmičenjima.

BONUS VIDEO Ronaldu vikali „Mesi, Mesi“, on šutnuo flašu i umalo ponovo bacio traku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar