Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Crveno-beli su veliki favoriti, ali im tradicija i ne ide baš na ruku

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odmeriće snage u sredu od 18 časova i 30 minuta na stadionu u Humskoj, na kom crveno-beli pobedu nisu zabeležili čak sedam godina.

Zvezda je već osigurala osvajanje šeste uzastopne titule prvaka države, ali daleko od toga da neće ozbiljno pristupiti meču protiv najvećeg rivala, koji je uvek stvar ponosa.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizanu plasman u neko od tri evropaska takmičenja visi o koncu, jedan kiks i loš dan mogli bi Vojvodinu da lansiraju na četvrto mesto, dok bi Partizan pao na peto, jer trenutno obe ekipe imaju po 57 bodova, a do kraja je ostalo još šest kola.

Zvezdin motiv će biti baš prekid neslavne tradicije u Humskoj, gde je poslednji put slavila 27. februara 2016. godine sa 2:1 i to nakon preokreta golovima Luisa Ibanjeza i Uga Vieire. Gol za Partizan tada je postigao Abusi Gogua.

Od tada su crveno-beli u prvenstvu imali dva poraza i pet remija kada su gostovali Partizanu, a nisu zabeležili pobedu u Humskoj ni u Kupu Srbije.

Crno-beli su na poslednjih šest utakmica kod kuće samo jednom slavili uz četiri poraza i dva remija.

Možda pobeda ili poraz ne bi ništa promenili za Zvezdu u bodovnom smislu na tabeli, ali je utakmica za Miloša Milojevića i njegove izabranike i te kako bitna, dok bi Partizanu ova utakmica mogla i da odredi dalji tok sezone.

BONUS VIDEO Navijači Srbije već luduju: Pevali Mitroviću, on se pojavio na prozoru