Foto: EPA-EFE/WU HAO

Argentinski fudbaler Lionel Mesi postigao je najbrži gol u svojoj karijeri u četvrtak popodne na Vorkers stadionu u Pekingu.

Mesi je u dresu Argentine zatresao mrežu protivnika za 79 sekundi i to u prijateljskom meču sa Australijom. Novi igrač Inter Majamija i šampion sveta na Mundijalu u Kataru je levom nogom postigao maestralan pogodak sa ruba šesnaesterca.

PROČITAJTE JOŠ:

U svom stilu je unutrašnjim delom stopala raspalio po lopti posle dva dobra driblinga ulevo i golman Australije nije imao nikakve šanse da je odbrani.

Zanimljivo je da je Leo Mesi postigao gol u svakom minutu utakmice osim u uvodnih 60 sekundi, dok je najviše pogodaka postigao u 87. minutu (čak 16).

„Mesi nam je dao sve kao fudbaler, zadovoljstvo je videti ga kako igra. On je na nekom drugom nivou“, rekao je posle utakmice Emilijano Martinez, golman Argentine.

Gaučosi su na kraju meč dobili sa 2:0, a drugi pogodak za pobednički tim postigao je Džerman Pecelja iz Betisa.

„Uvek uživamo kad smo s nacionalnim timom. Bilo je ovde malo komplikovano da se igra zbog vlažnosti i vrućine, ali bitno je da nastavljamo sa istom idejom. Sad imamo kvalifikacije za Mundijal i Kopa Ameriku, previše je daleko sledeće Svetsko prvenstvo, pa moramo da uživamo u onome što smo postigli. Mislimo i o onome što dolazi, ali počinje novi ciklus. Ovo se sve nastavlja i ne možemo samo da se zavalimo na onome što se desilo. Moramo da uživamo na svakom okupljanju“, rekao je Mesi posle utakmice.

BONUS VIDEO: Slavlje reprezentacije navijača Srbije posle finala Mundijala u Kataru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar