Foto: AP Photo/Gustavo Garello

Argentina nastavlja da grabi ka Svetskom prvenstvu.

Kapiten fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Mesi izjavio je u sredu da očekuje da njegov tim nastavi sa dobrim igrama u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje će biti održano 2026. godine, prenose mediji u Argentini.

Pročitajte još

Argentina je u noći između utorka i srede u Limi pobedila Peru 2:0. „Gaučosi“ se trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli kvalifikacija za 12 bodova iz četiri meča uz gol razliku 7:0. Mesi je na ovom meču postigao dva gola, a ujedno je postao najbolji strelac u istoriji južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

„Mislim da imamo impresivan tim, koji nastavlja da raste. Imamo sjajne igrače, imamo vrlo izražen stil igre, koji nas identifikuje. Nadajmo se da ćemo da nastavimo tim putem“, rekao je Mesi.

Lokalni mediji navode da je Argentina u poslednje četiri godine odigrala 50 utakmica i da je poražena samo jednom i to prošle godine na Mundijalu u Kataru od Saudijske Arabije.

„Porede nas sa Pepovom Barselonom? Ta Barselona je najbolji tim u istoriji fudbala, zar nije? Mislim da je ova Argentina tu negde po svemu što je pokazala. Šampioni smo Amerike i sveta“, istakao je fudbaler Intera iz Majamija.

Argentina će u narednom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. dočekati Urugvaj.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar