Lionel Mesi
Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Legenda Barselone Lionel Mesi uskoro postaje slobodan igrač, što je pre godinu dana zvučalo nezamislivo.

Očekivalo se da će potpisati ugovor do kraja karijere i da će je okončati u slavnom katalonskom klubu, ali su se u avgustu u Barsi desili potresi i sukobi u klubu, a Mesi je izrazio želju da ide.

PROČITAJTE JOŠ:

To bi i uradio da „blaugrana“ nije iz fioke izvukla dokument kojim je potvrdila da on ima važeću otkupnu klauzulu od 700 miliona evra koju niko nije bio spreman da plati.

Mančester siti je prema tadašnjim spekulacijama bio spreman da se „rastegne“ do 200 i nešto miliona, ali ne više od toga.

Sada situacija deluje znatno bolje i opet se samo čeka paraf na papir koji potvrđuje da Mesi ostaje Barsin.

Međutim, papirološki, bar za sada Mesiju ugovor ističe u ponoć i on od četvrtka postaje slobodan igrač, ako dogovor ne padne u sredu.

On ima prednost u odnosu na klub jer Barsa bez njega i sa njim nije isti klub. Nema isti imidž, ne privlači jednako veliku bazu navijača, sponzora i svega ostalog.

Zbog toga su Barseloni više vezane ruke nego Argentincu koji sa reprezentacijom igra Kopa Amerika. Kada tamo završi posao, moći će da se okrene klubu, a do tada će već biti slobodan.

Doduše, očekuje se da se dogovori sa klubom i o plati i svemu ostalom, ali je zanimljivo što će posle 21 godine bar teoretski moći da izabere bilo koji drugi klub i da za to Barselona može da ostane bez ijednog evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar