Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Fudbalski savez Francuske doneo je odluku da se Liga 1 prevremeno okonča i titula dodeli Pari Sen Žermenu, odlučeno je i ko će u Evropu i ko ispada. Ali, takav scenario žestoko se odrazio na Lion koji posle 23 godine neće videti izlaz na evropsku scenu.

Lion je nakon prekida izazvanog pandemijom koronavirusa, 11 kola pre kraja, bio sedmi na tabeli Lige 1, a pomenuta pozicija ne vodi u Evropu.

U Ligu šampiona direktno će Pari Sen Žermen i Marselj, Ren će u kvalifikacije, dok će Lil, Nica, i Rems našeg Predraga Rajkovića, imati priliku da se izbore za Ligu Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

S obzirom na to da je ovo prvi put od 1997. da trofejni klub sa Žerlana nema priliku da se nađe na evrosceni, francuski gigant najavio je pravni postupak protiv takve odluke FS Francuske.

Iz kluba su poručili da će Lion biti oštećen za desetine miliona evra, te su brojnim medijima poslali dopis u kojem najavljuju pravne korake. Nije još najjasnije o kakvom potezu je reč, već je samo navedeno da „kreću u rat“ sa FS Francuske.

Inače, nije Lion jedini koji je besan i ogorčen. Amijen, koji je ispao u drugu ligu, podneće tužbu redovnom sudu protiv odluke LFP-a sa zahtevom da se ona poništi i sezona dobije drugačiji ishod.

Rukovodstvo Amijena poručilo je da time želi da zaštiti interese kluba, navijača i sponzora, koji su uložili dosta truda i novca da se klub održi na top nivou francuskog fudbala.

Iz Amijena poručuju da se ne mire sa prekidom lige i priznavanjem trenutne tabele već traže jednu od dve opcije. Ili da se sezona poništi ili da se odigraju preostale utakmice do kraja.

Sastavite i vi idealnih 11 Partizana i Crvene zvezde!

U komentarima na vest nam šaljite svoje najbolje timove ili na email [email protected], pa će i vaši izbori na kraju uticati na konačan izgled najboljih sastava večitih rivala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar