Foto: AP Photo/Mathieu Pattier

Liga šampiona dobiće učesnike četvrtfinala nakon revanš mečeva osmine finala, koji će se igrati ove, ali i naredne nedelje.

Niko osim Mančester sitija i Pari sen Žermena nema veliku prednost, te će nadamo se biti neizvesno i zanimljivo u svim dvomečima.

Prvi će na teren upravo Francuzi (danas 21 čas) koji su u Parizu savladali Real Sosijedad sa 2:0, golovima Kilijana Mbapea i Bredlija Barkole.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, mali sukob između trenera Luisa Enrikea i Mbapea može da poremeti hemiju tima, što bi potencijalno Sosijedad mogao da iskoristi.

U istom terminu igraće i Bajern Minhen protiv Lacija, a izuzetno težak posao imaće Nemci.

Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Rimljani su na „Olimpiku“ bili bolji 1:0 i od tog momenta Bajernova sezona dobila je skroz drugi oblik. Trener Tomas Tuhel sporazumno je raskinuo saradnju sa klubom i napustiće Bavarce na kraju sezone, dok od tog momenta Bajern igra toplo-hladno.

Izgubili su od Bohuma (3:2), pobedili su Lajpcig (2:1) i remizirali su sa Frajburgom (2:2).

Dan kasnije na teren će izaći najbolji klubovi Evrope – Mančester siti i Real Madrid.

Ekipa Pepa Gvardiole u prvom meču savladala je Kopenhagen sa 3:1 u gostima i izvesno je da će Španac pokušati da odmori najbolje igrače za Premijer ligu u kojoj se vodi velika borba za titulu.

Foto: AP Photo/Dave Thompson)

Real će u Madridu dočekati Lajpcig sa samo golom prednosti i biće veoma napeto tokom svih 90 minuta.

Naredne nedelje epilog će dobiti i dueli Barselona – Napoli i Arsenal – Porto.

Od meča Španaca i Italijana očekuje se najviše. Prvi meč je opravdao sve najave (1:1), a obračun napadača Roberta Levandovskog i Viktora Osimena biće ključ.

Napoli se razigrao od tog remija, dok Barselona još uvek traži pravu formu. Ovaj meč se posebno izdvaja od ostalih i čini se da će malo ko propustiti priliku da gleda spektakl.

Foto: AP Photo/Gregorio Borgia

Zanimljivo će biti i na „Emirejtsu“ gde Arsenal traži trijumf od dva gola razlike kako bi prošao dalje. Porto je odigrao meč sezone u prvom duelu i golom Vandersona Galena u 94. minutu slavio je pred domaćim navijačima (1:0).

Poslednji koji će saznati svoju sudbinu u Evropi jesu Atletiko Madrid i Inter, kao i Borusija Dortmund i PSV (1:1 prvi meč).

Prošlogodišnji finalista iz Italije želi da ponovi uspeh, a za to će im biti potrebno da odbrane 1:0 koji su stekli golom Marka Arnautovića.


Raspored revanš mečeva osmine finala Lige šampiona

Utorak, 5. mart

21.00 Real Sosijedad – Pari sen Žermen (0:2)

21.00 Bajern Minhen – Lacio (0:1)

Sreda, 6. mart

21.00 Real Madrid – Lajpcig (1:0)

21.00 Mančester siti – Kopenhagen (3:1)

Utorak, 12. mart

21.00 Barselona – Napoli (1:1)

21.00 Arsenal – Porto (0:1)

Sreda, 13. mart

21.00 Atletiko Madrid – Inter (0:1)

21.00 Borusija Dortmund – PSV (1:1)

Cup tree provided by Sofascore

BONUS VIDEO Dva gola Mitrovića protiv Raeda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar