Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ozbiljan udarac za Banjalučane.

Fudbaleri Borca iz Banjaluke doživeli su pravi debakl, pošto su u revanš utakmici prvog kola kvalifikacija poraženi od B36 Toršavna na Farskim Ostrvima posle penala, i to iako su od 44. minuta imali igrača više na terenu.

PROČITAJTE JOŠ...

Takođe, i Radnički iz Niša je saznao protiv koga će igrati.

Nakon što su prvi meč dobili sa 2:0, činilo se da će igrači tima iz Banjaluke to biti dovoljno da zabeleže prolaz dalej, ali je umesto toga došlo do najgoreg mogućeg razvoja situacije.

Prvo je Markus Egilson zatresao mrežu Borca u 35. minutu za 1:0, no u razmaku od samo šest minuta Magnus Jakubsen je dobio dva žuta kartona i ostavio B36 sa igračem manje pred završnicu prvog dela igre.

Umesto rutinskog čuvanja rezultata, Marko Gajić je napravio problem i u 53. minutu dobio crveni karton, a Egilson u nastavku utakmice sa dva penala preokrenuo rezultat na 3:0 i prednost prebacio na stranu Farana.

Kada je Benjamin Tatar smanjio na 3:1 u 75. minutu, činilo se da će Borac uspeti da se izvuče, ali nisu dali gol do kraja, pa je ostalo 3:1. Nije pogodaka bilo ni u produžecima, pa su pobednika odlučili penali, a nakon promašaja Andrijasa Eriksena u drugoj seriji Lalatovićevi izabranici su odgovorili sa dva neiskorišćena penala, i to Nedeljka Piščevića i Jova Lukića, pa je tako evropska priča okončana na samom početku.

A Lalatovićev bivši tim, Radnički iz Niša, igraće sa Gzirom sa Malte, koja je nakon produžetka u revanšu sa 1:0 bila bolja od Atletik Eskalada iz Andore (prvi meč završen 1:1).

BONUS VIDEO Zavirite u garažu Kristijana Ronalda – neće vam biti dobro

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare