Foto: EPA-EFE/Ina Fassbender

Sevilja je specijalista za takmičenje u Ligi Evrope. Španaci će se 23. avgusta po šesti put boriti za trofej, pošto su prethodnih pet puta bili maksimalno uspešni.

Ekipa iz Andaluzije je posle velike borbe i preokreta slavila protiv Mančester junajteda sa 2:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Trener Sevilje bio je veoma srećan posle pobede nad Englezima.

„Mogu da žame da smo se borili u gornjim granicama protiv velikog protivnika. Imali su svoje šanse, kao i mi svoje. Na početku drugog poluvremena su nas baš sabili u ćošak, ali mi smo ostali svoji i pokazali pobednički mentalitet. Junajted je sjajan tim i velika je budućnost pred ovim klubom. Ovog puta smo ih pobedili i jako sam srećan zbog toga“, kaže Lopetegi.

PROČITAJTE JOŠ: Sevilja srušila Junajted, Španci u finalu Lige Evrope!

On kaže da radi sa posebnom grupom fudbalera.

„Jako je teško naći ovakvu ekipu, ovakvu grupu ljudi, s takvim, pobednčkim mentalitetom. Zato svi zaslužuju da podignemo pehar zajedno. Sada nas čeka finale i moramo da budemo spremni“, poručio je bivši selektor Španije.

Junak meča bio je golman Bono koji je pravio čuda na golu.

„Kontrolisali smo utakmicu gotovo sve vreme, izuzev u onom momentu kada je dosuđen penal. U svakom važnom momentu imali smo Bona da nas čuva. Jako sam srećan zbog njega, zaslužio je ovo“.

Sam golman Sevilje, Jasin Bono kaže da jedva čeka finale.

„Toliko sam srećan… Sad moramo da se koncentrišemo na finale. Bili smo pametni, a u onim teškim momentima snažni. Kada su oni imali teške momente, dali smo golove. Ovaj tim ima silan motiv, imamo sjajnu priliku u finalu“, poručio je čuvar mreže Sevilje.

Zadovoljan je bio i strelac izjednačujućeg gola, Suso.

„Sevilja ima poseban odnos sa ovim takmičenjem, moramo ovako da nastavimo. Španska filozofija i mentalitet kažu da moramo da nastavimo. Junajted je zaslužio više od ovoga, ali samo jedan tim može u finale“, zaključio je Suso.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar