Foto: EPA-EFE/Thomas Boecker /

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev rekao je ovog četvrtka da su selekciji potrebni prostor i vreme za napredak, posle njegove odluke da po završetku Evropskog prvenstva napusti funkciju.

„Uvek sam govorio da timu treba prostora i vremena za napredak. To ne bi trebalo da se zaustavi jer trener možda želi da ostane na poziciji“, rekao je Lev u prvom obraćanju otkako je naveo da će napustiti funkciju.

PROČITAJTE JOŠ

Lev je u utorak saopštio da će se povući sa mesta selektora nakon Evropskog prvenstva, koje se održava od 11. juna do 11. jula ove godine u 12 gradova.

On je naveo da će to biti dovoljno vremena njegovom nasledniku na klupi da pripremi ekipu za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

Lev je preuzeo mesto selektora posle Svetskog prvenstva 2006. godine, na kome je bio pomoćni trener kod selektora Jirgena Klinsmana.

Reprezentaciju je vodio na 189 utakmica, a najveći uspeh ostvario je 2014. godine u Brazilu, kada je sa Nemačkom osvojio titulu prvaka sveta.

Nemačka je na prošlom Svetskom prvenstvu ispala u grupnoj fazi, a posle lošeg rezultata došlo je do podmlađivanja reprezentacije.

„Mislim da je bila potpuno ispravna odluka da se promene započnu 2019. godine. Ova mlada generacija će svoj potencijal dostići 2024. godine“, rekao je Lev.

Prvi meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, Nemačka igra 25. marta na domaćem terenu protiv Islanda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar