Foto: EPA-EFE/Julio Munoz

Porazom 6:0 u Sevilji od Španije reprezentacija Nemačke je pretrpela najteži udarac u bogatoj istoriji, a uzburkana javnost odmah je počela da polemiše na temu rastanka sa Joakimom Levom.

Već na poluvremenu „panceri“ su imali tri gola zaostatka što je najgori početak utakmice još od susreta sa italijom 2006. godine. Potpuno inferiorni, Nemci su do odmora uspeli da upute samo jedan šut ka golu domaćina, dok su Španci pretili čak 14 puta.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je nemcima čak i bod bio dovoljan da stignu do polufinala Lige nacija, igra bleda do neprepoznatljivosti donela je najteži poraz ikada i ukazala na probleme koje četa Joakima Leva ima jošod 2018. godine i Svetskog prvenstva. Tada, nakon Rusije, ceh su umesto selektora platili Tomas Miler, Mats H-umel i Džerom Boateng, ali je šestica u Nojerovoj Mreži probudlia je kritičare koji su još pre dve godine ukazivali da je problem zapravo Lev.

Iako je debakl protiv „crvene furije“ prvi poraz Nemačke od septembra prošle godine evidentan je pad u igri pa je preko noći naglo porastao broj ljudi koji smatraju da je posle 14 gdoina došlo vreme za rastanak Leva i „pancera“.

„Teško je objasniti ovakav poraz u ovom trenutku. Imali smo crn dan i baš ništa nije funkcionisalo. Nije postojao nijedan pozitivan segment. Želeli smo da igramo ofanzivno, ali nismo uspeli u tome“, istakoa je Lev posle utakmice.

Da se radi o znatno kompleksnijem problemu najbolje se vidi kroz činjeniu da je jedan gol bio je dovoljan da se igra Nemačke u potpunosti raspadne.

„Posle prvog gola smo potpuno odustali od svog koncepta. Otvorili smo se i Španci su to umeli da kazne. Nije bilo organizacije, ni komunikacije. Predali smo se, nije bilo ikakvog reda i to je bilo smrtonosno“, izjavio je Lev.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar