Foto: EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Svi su sigurni u jedno, Miha je rođeni pobednik

Siniša Mihajlović pobedio je već jednom leukemiju i niko nema ni trunku sumnje – pobediće je opet.

#related-news_0

Nekadašnji selektor Srbije i aktuelni trener Bolonje je 13. jula 2019. godine javno obelodanio da ima akutnu leukemiju.

Prevalio je veliki put od suza i straha do pobede, a kakav je fanatični borac, svedoči činjenica da je čak vodio Bolonju iz bolnice.

– Kada sam dobio tu vesti, to je bio pravi udarac. Sedeo sam danima plačući i… Ovo nisu suze straha. Poštujem bolest, ja ću se suočiti sa tim, sa ispruženim grudima, gledajući je u oči, onako kako sam to uvek činio. Jedva čekam da odem u bolnicu i započnem borbu. Ona je agresivna, ali se može pobediti. I to sam objasnio svojim igračima, imali smo konferencijski poziv s njima i kao što je prirodno, imao sam suze. Objasnio sam im da moramo napasti i otići do pobede. Ako sednemo i pokušamo se braniti, odmah ćemo se srušiti. Moram koristiti svoju taktiku u ovoj borbi i siguran sam, bez ikakvih sumnji, da ću dobiti ovu bitku. Pobediću je za moju porodicu, za svoju decu, za sve one koji me vole – rekao je Mihajlović te 2019.

Rečeno, učinjeno, kao i mnogo puta u igračkoj karijeri, kada je Mihajlović rešetao iz slobodnih udaraca ubitačnom levicom.

Jedan italijanski novinar je rekao da je „leukemija u problemu jer je došla kod Siniše“, Mihajlović je citirao tu izjavu svojevremeno rekavši da je tako razmišljao i uz adekvatnu negu, prevazišao je bolest.

Podvrgnut je uspešno hemoterapijama, urađena mu je i transplantacija koštane srži, pa se brzo Mihajlović vratio treninzima, nije ih samo vodio.

U junu 2020. je već trenirao.

– To je mala stvar za donora, ali možete da zamislite kako se osećate kada spasite nekome život. Sada se osećam dobro, mnogo sam jači nego pre. Prošlo je skoro sedam meseci od transplantacije i nadam se da je najgore iza mene. Proći će skoro godinu dana da se vratim u normalu, iako je sve to individualno i od osobe do osobe. Ovih dana mogu da trčim 10 kilometara, dižem tegove i postoje trenuci kada sam umoran. Zato je važno da slušate svoje telo i raditi samo ono što je ispravno. Ne pokušavajte da budete heroj – upozorio je Mihajlović.

Foto: EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

U njegovom slučaju, teško je ne biti heroj. Pobedio je i koronavirus u osetljivim momentima oporavka, sada se sprema za novu rundu protiv leukemije.

„Početkom sledeće nedelje moraću da odsustvujem i biću hospitalizovan u Sant Orsoli bolnici. Za razliku od pre dve i po godine, sada znam šta treba da radim. Tada sam bio u suzama, ovoga puta me vidite mirnijeg. Nadam se da je u pitanju kratko vreme, ali ću svakako morati da preskočim neke utakmice. Doduše, već sam namestio sve što mi je potrebno da pratim tim u svojoj bolničkoj sobi. Od treninga do svega ostalog“, naveo je Mihajlović pred polazak u novu borbu.

BONUS VIDEO Čudo u Palermu, Severna Makedonija ostavila Italiju bez Svetskog prvenstva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar