photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Deca su dobila spektakl za pamćenje

Fudbaleri Srbiji bili su ubedljivi protiv Švedske u petom kolu Lige nacija rezultatom 4:1, čime su nagradili veliki broj dece koji je došao na stadion kako bi ih podržao.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je imala kaznu UEFA, pa je na stadion „Rajko Mitić“ za meč Srbije i Švedske bio dozvoljen ulaz samo deci do 14 godina.

„Orlovi“ su to iskoristili kao dodatni motiv i nisu razočarali. Pružili su mališanima događaj za pamćenje, te su ih počastili sa četiri gola i odličnom timskom igrom.

Dečaci i devojčice su tokom cele utakmice bili glasni, skandirali su Srbiji i Aleksandru Mitroviću, a jednom prilikom su upalili bliceve na telefonima i osvetlili stadion.

Sve to ostaće u srcima fudbalera još dugo vremena, a najmlađi navijači su nagrađeni dresovima nakon meča.

Srpski reprezentativci obišli su krug oko stadiona nakon ubeldjive pobede, podelili su dresove, Dušan Vlahović je bacio i svoju jaknu, a „palo“ je i slikanje.

„Lep je utisak, bitna pobeda, lepa pobeda, divna atmosfera, jedna od lepših u kojima sam igrao u poslednje vreme. To je jedna dodatna motivacija, znali smo da će dosta dece biti tu. I ja sam bio jednom dete, tu prvu pobedu pamtiš zauvek, nadam se da će i oni ovu pobedu da upamte“, rekao je Mitrović koji je kući sinu odneo i loptu sa utakmice pošto je postigao tri gola.

Oduševljen atmosferom bio je i Tadić.

„Jako smo srećni, imali smo obavezu da ih ispratimo kući, da budu srećni, nasmejani, da zapamte današnji dan. To je bila obaveza više za sve nas, o tome smo pričali u svlačionici, mister je pričao o tome – da nam je obaveza da im ulepšamo dan i da odu kući puni utisaka. dogovorili smo se da im bacimo dresove, i da pozdravimo mališane, nadam se da im je bilo lepo i da će pamtiti današnji dan do kraja života“, istakao je Tadić.

Foto: Starsport
Foto: Starsport

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi pred dvomeč sa Norveškom i Švedskom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare