Leo Mesi; Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO

Lionel Mesi je ikona Barselone, evropskog i svetskog fudbala. Upravo je na današnji dan, tog 1. maja 2005. godine, postigao prvi gol u dresu Katalonaca, na proigravanje Ronaldinja. Niko tada nije ni slutio da će Argentinac ispisati zlatnim slovima istoriju.

Nema dileme da je 1. maj za navijače Barselone poseban dan. Tada je rođena zvezda zvana – Leo Mesi.

PROČITAJTE JOŠ

Omaleni 17-godišnji Argentinac, s brojem 30 na leđima, ušao je igru u 34. kolu Primere protiv Albasetea na „Kamp nouu“ u 87. minutu. Samo nekoliko trenutaka kasnije postigao je prvenac na proigravanje Ronaldinja, ali je sudija Karlos Velasko Karbaljo uvažio sugestiju pomoćnika, koji je podigao zastavicu, i gol je poništen. Milimetri su bili u pitanju… Ako je uopšte i bio ofsajd…

Foto: REUTERS/ Albert Gea – RP6DRMUBUTAA

Ipak, minut kasnije gotovo identična scena. Proigravanje brazilskog majstora fudbala za omalenog Argentinca, koji nonšalantno prebacuje golmana Albasetea i šalje loptu u mrežu. Istorija je ispisana! Mesi je pogodio prvi put u dresu Barselone, a u narednih 15 godina učinio je to ukupno 627 puta na 718 utakmica. Ušao je u legendu.

Leo Mesi je s Barselonom osvojio deset titula prvaka Primere, šest trofeja Kupa Kralja i četiri Lige šampiona. Argentinac je rekorder i po broju osvojenih „Zlatnih lopti“, čak šest ih ima u prebogatoj kolekciji.

Sastavite i vi idealnih 11 Partizana i Crvene zvezde!

U komentarima na vest nam šaljite svoje najbolje timove ili na email [email protected], pa će i vaši izbori na kraju uticati na konačan izgled najboljih sastava večitih rivala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar