Marija Popesku
Marija Popesku; Foto: Screenshot Instagram mariaappsc

U karijeri je zaradio milione, ali to ne znači da će sve dati deci.

Među najboljim fudbalerima Rumunije se uvek pominje i ime Georga Popeskua, koji je bio poznati defanzivac, pa čak i kapiten Barselone tokom 90-ih godina.

PROČITAJTE JOŠ

Popesku je 20 godina u penziji, a trenutno radi kao predsednik kluba Farul.

Oženio je sestrom Georgeom Hadžija Luminatom. Imaju dvoje dece, Nikolas i dalje igra fudbaler, dok je Marija na studijama u Barseloni.

Slavni fudbaler je otkrio koliki je džeparac davao ćerki tokom studija.

„Ćerka mi je diplomirala na jednoj od najboljih poslovnih škola na svetu. Studirala je u Barseloni, a ja sam joj plaćao školarinu, smeštaj i davao joj svakog meseca 1.000 evra. Četiri godine svakog meseca po 1.000 evra“, počeo je Popesku.

Iako isprva to zvuči kao mnogo novca, Rumun pojašnjava kako to izgleda od dana do dana.

„U Barseloni je teško preživati sa 1.000 evra. Na fakultet je putovala okolnim putevima po planinama jer nije želela da plaća putarinu od četiri evra. To znači da je na raspolaganju dnevno imala 30 evra.“

U jednom trenutku je pojasnio i šta je poručio ćerki.

„Ako hoće više novca, neka radi. Novac ne može da se razbacuje. Teško je i toliko zaraditi. Rekao sam joj 1.000 evra i ništa više. Treba voditi računa o novcu.“

Pojasnio je i kakva je situacija sa njegovim sinom koji nastupa za juniore Farula, a mesečno zaradi 500 evra.

„Niko ima 500 evra mesečno od kluba. Toliko dobijaju igrači koji napune 16 godina i potpišu ugovor. Hrani se u klupskim prostorijama, a ja mu plaćam smeštaj. Ostale troškove pokriva od tih 500 evra. Hoće više novca? Neka zaigra za bolji i veći klub i zarađivaće“, završio je Popesku.

BONUS VIDEO Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare