Dani Alveš
Foto: EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Teški dani su pred njim

Bivši bek Barselone Dani Alves optužen je za seksualni napad, zbog čega je završio u zatvoru i nema pravo na kauciju sa kojom bi bio na slobodi do okončanja suđenja.

Najtrofejniji fudbaler sveta prolazi pakao, kao i njegova porodica. Optužen je da je napao jednu devojku, koju je zgrabio za ruku i stavio je na svoj penis. Zatim joj je prstom pokazao na vrata i naredio joj da uđe za njim u prostoriju.

PROČITAJTE JOŠ

Na kraju, optužen je za udaranje i silovanje, i sada je u pritvoru u zloglasnom zatvoru „Brajansa 1“ u Barseloni, kako ne bi moga da pobegne iz države.

Prema pisanju katalonskih medija, prvi sati za Brazilca bili su mučni. Navodi se da je jedva i večerao otkako je ušao u zatvor. Bio je potišten, relativno smiren, ali emotivno pogođen i u 24 sata provedena u ćeliji skoro da ništa nije progovorio.

„La Vanguardia“ javlja da nije obavio poziv na koji ima pravo jer nema svoj telefonski broj i ne seća se napamet broja bilo kojeg člana porodice ili bliske osobe. U „Briansu“ ću biti nekoliko meseci, do suđenja. Trenutno je u preventivnom modulu i čeka odredište.

Đoana Sanc, supruga Danija Alvesa, takođe proživljava vrlo teške trenutke, budući da joj je pre nekoliko dana umrla majka.

„Molim medije izvan moje kuće da poštuju moju privatnost u ovom trenutku. Moja majka je preminula pre sedam dana. Tek sam počela pshvatati da ona više nije tu da se muči sa situacijom u kojoj se nalazi moj suprug. Izgubila sam jedina dva stuba svog života. Imajte malo empatije, umesto da tražite tolike vesti u tuđoj boli, hvala vam“, napisala je na svojim društvenim mrežama.

Dani Alves se suočava s navodnim kaznenim delom napada. Nakon poslednje zakonske izmene, kazne se kreću između četiri i 12 godina zatvora kada se napad sastoji od vaginalnog, analnog ili oralnog telesnog pristupa.

Fudbaler priznaje da je bio te kobne večeri između 30. i 31. decembra u diskoteci, ali tvrdi da je to bilo nakratko te negira seksualni napad koji mu žrtva pripisuje. Priča koja je, prema mišljenju istraživačkog sudije, kontradiktorna s dokazima koje su prikupili istražitelji, koji su ispitali nekoliko svedoka, uključujući i obezbeđenje noćnog kluba „Saton“.

Takođe su prikupili biološke uzorke u sudoperu gde su se događaji navodno dogodili i pogledali lokalne sigurnosne kamere. Kako prenosi TV3, fudbaler je izjavio tri različite stvari: prvo je rekao da ne poznaje devojku koju je navodno seksualno napastvovao, zatim je komentarisao da je video, ali da se ništa nije dogodilo, a na kraju je potvrdio da je ona ta koja je sve izazvala.

Osim toga, po svemu sudeći i prema pisanju regionalne televizije, Alves se celo vreme svoje prisutnosti pred sudjom koji istražuje njegov slučaj ponašao potpuno narcisoidno, verujući da će proći nekažnjeno.

BONUS VIDEO Nove tenzije u Fudbalskom Savezu Srbije – kako se i kome raspodeljuje novac?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar