Foto: Božidar Milenković/Printscreen/Facebook

Preminula još jedna fudbalska legenda Srbije. Božidar Milenković, koji je bio jedno od velikih imena slavnog OFK Beograda, napustio nas je u 66. godini.

Čuveni libero je tokom 11 godina u prvom timu „romantičara“ s Karaburme odigrao 271 utakmicu, postigao 16 golova u prvoligaškoj i drugoligaškoj konkurenciji, a samo jednom je zamenjen na utakmici sa Hajdukom iz Splita i to zbog potresa mozga, koji je zadobio.

PROČITAJTE JOŠ

Još neverovatniji podatak je da Božidar Milenković nikada nije sedeo na klupi za rezervne igrače. Za prvi tim je debitovao 17. avgusta 1975. godine u meču sa Slobodom iz Tuzle.

Sudbina je htela da bude strelac jedinog gola. Na Karaburmi je ostao do 1986. godine.

Pročitajte još: Zbogom, legendo: Preminuo Ilija Petković

Karijeru je nastavio u Kanadi, da bi se vratio među „romantičare“, odakle je okačio kopačke o klin.

Nije mogao bez OFK Beograda, pa je po završetku igračke karijere ostao u klubu kao trener, direktor stadiona, šef stručnog štaba i generalni sekretar.

Pročitajte još: Preminuo najbolji strelac u istoriji Srpske lige

Božidar Milenković je treći od legendarnih „romantičara“ koji je preminuo u poslednje vreme. Ranije ove godine preminuo je Ilija Petković, a četiri godine pre njega i Slobodan Santrač.

Ofkovci želimo da vas obavestimo da nas je napustila još jedna legenda, bivši igrač, trener, klupski operativac, prosto…

Posted by Klub prijatelja OFK Beograda on Субота, 25. јул 2020.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar