Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Početkom godine Filipo Falko je pojačao Crvenu zvezdu, ali se ispostavilo da će njegova transfer dosta koštati klub sa Marakane.

Falko je u Zvezdu došao iz Lečea, u kom je prethodno odbio povećanje plate kako bi mogao da obuče crveno-beli dres. Transfer je trebalo da iznosio milion evra, ali prema navodima Stikija Damijanija, predsednika Lečea, Zvezda do sada nije ništa uplatila na račun italijanskog kluba.

PROČITAJTE JOŠ:

„Falko? To je jedan od komplikovanijih slučajeva sa kojima smo se suočili prošle sezone. Ponudili smo mu novi ugovor sa povećanjem plate, ali je on odbio jer je imao drugačije ambicije. Otišao je u Crvenu zvezdu koja se prilikom transfera obavezala na određene finansijske korake. Ti koraci su značili da je Zvezda do sada trebalo da nam uplati 1.000.000 evra. Po 500.000 evra u januaru i junu. A do sada nije uplatila ni evro. I onda je Falko tražio od nas da mi odustanemo od th finansijkih potraživanja. Tu je nastao konflikt. Ne treba biti baš posebno maštovit da shvatite o čemu se radi…“, rekao je Stiki za italijanske medije.

Pre nekoliko meseci, Italijani su najavili tužbu, koja se i dogodila, a kako Damijani tvrdi FIFA je presudila u korist Lećea.

Prema informacijama koje je u javnost izneo Damijani, Zvezda će pored milion evra, morati da plati i dodatne kamate, a ako to ne uradi izgubiće licencu za takmičenje u evrokupovima.

Klub sa Marakane se još uvek nije izjašnjavao po ovom pitanju.

Od Falka se u Zvezdi očekivalo više. Na početku ove sezone dobio je poverenje trenera Dejana Stankovića, ali sem gola protiv Kairata nije imao zapaženih učinaka.

Zvezda je pred kraj prelaznog roka pokušala da ga proda ili makar pošalje na pozajmicu, ali na adresu kluba nije stigla adekvatna ponuda, pa je Filipo ostao deo tima.

Za Italijana najviše se interesovao turski Atlaj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar