Foto: Profimedia

Veliki transferi srpskih asova i dalje na čekanju.

Najveće zvezde srpskog fudbala odigrale su sjajnu prošlu sezonu, a za mnoge se verovalo da će promeniti sredinu ovog leta. Priče o velikim i bombastičnim transferima bile su standardno na repertoaru, a kako vreme prolazi, tenzija polako pada i deluje da ćemo najbolje igrače koje Srbija ima gledati u istim dresovima i naredne godine.

PROČITAJTE JOŠ

Sergej Milinković-Savić već godinama je deo bombastičnih najava velikog transfera iz Lacija u nekog od evropskih velikana, ali vreme prolazi, a vezista reprezentacije Srbije i dalje nosi dres rimskog kluba.

Ugovor sa Lacijom ga veže još dve godine i ovo leto je poslednje u kojem klub na njemu može da zaradi ogroman novac. Već narednog leta cena će mu drastično pasti ukoliko u međuvremenu ne produži ugovor sa Lacijom.

Poslednje informacije kažu da su zainteresovani Arsenal i Čelsi, ali da je cena koju Lacio traži, a pominje se 70 miliona evra u ovom trenutku prevelika.

Mediji u Italiji su pominjali i susret direktora Lacija Iglija Tarea i predstavnika Čelsija, ali da su iz engleskog kluba odustali zbog cene.

Sergej je u međuvremenu promovisao i novi dres Lacija, a činjenica da u klubu nemaju nameru da spuštaju cenu navodi da će srpski as još jednu godinu igrati u Rimu.

Foto: Fabrizio Corradetti/LaPresse via AP

Očekivalo se da ovog leta sredinu promeni i Nikola Milenković, koji već nekoliko sezona igra sjajno u Fjorentini.

Iako se već nekoliko meseci dovodi u vezu sa brojnim klubovima, Milenković je i dalje Firenci.

Prema poslednjim navodima, u akciju je krenuo Totenhem koji je posle neuspeha da dovede Gelsona Bremera, sada alternatiu našao u Milenkoviću, ali je u igri i Milan Škrinijar kome će po svemu sudeći propasti transfer u PSŽ.

Upravo čitava zavrzlama sa Škrinijarom bi mogla srspkog defanzivca da odvede i u Inter, ali sve još uvek deluje kao još jedna transfer saga,a osim brojnih nagađanja se ne dešava ništa konkretno.

Iako je možda najmanje o njemu pričano, Aleksandar Mitrović je posle sezone karijere postao legitimna opcija i većih klubova od Fulama. Iako se tim sa „Krejven Kotidža“ vratio u Premijer ligu delovalo je da bi sjajni napadač mogao da traži šansu i u nekom velikanu.

Još se tokom zavšnice prethodne sezone pominjala mogućnost da Mitrović zaigra za Arsenal ili se vrati u Njukasl sada pod novim bogatim vlasnicima, ali najboljem strelcu u istoriji reprezentacije očigledno niu primarni glamur i velika pozornica već želi da sa Fulamom napravi korak više i u Premijer ligi.

Možda i najizglednije je delovao transfer Filipa Kostića koji je odigrao sezonu karijere u Ajntrahtu. Pominjao se prelazak u Juventus kao gotova stvar, ali kako je vreme prolazilo i ništa se nije dešavalo, priča je polako pala u zapećak. Pooslednje informacije govore da će posle silnih peripetija i pokušaja koji traju već godinu dana da ode iz kluba Kostić ipak ostati u Ajntrahtu uz značajno poboljšane finasijke uslove.

Foto: Massimo Paolone/LaPresse via AP
Foto: Massimo Paolone/LaPresse via AP

Od zvučnijih imena, jedini je transfer za sada odradio Luka Jović, ali je to bilo neizbežno posle katarstrofalnog „braka“ njega i Reala. Jović se obreo u Fjorentini a već na priprema je nagovestio da bi ovo mogla da bude sezona njegovog potpunog povratka.

Pored njega bi uskoro mogli da vidimo i Drarka Lazovića i Pedraga Rajkovića u novim klubovima.

Lazović je na pragu Olimpik Marseja, iako su se u samo 24 časa dešavali brojni preokreti.

Delovalo je da je sve rešeno i da će se srpski reprezentativac pridružiti hrvatskom treneru Igoru Tudoru u Marseju, ali je Holanđanin Kevin Strotman stao na put ovog transfera.

Strotman je odbio da pređe u redove Verone, ali su čelnici oba kluba i dalje u kontaktu kako bi rešili situaciju.

Marsej želi po svaku cenu da dovede Lazovića i uslovi između igrača i kluba su već dogovoreni.

Foto: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Srpski golman Predrag Rajković blizu je prelaska u špansku Majorku, tvrdi francuski „Ekip“.

Rems je prvobitno odbio dva miliona evra sa Baleara, da bi Španci uvećali ponudu za 500.000 i dodatnih 20 odsto od naredne prodaje. Čini se da će taj novac biti dovoljan za pristanak Francuza, iako su na prvu loptu tražili 4,5 miliona evra.

Ostalo je „samo“ još da Rajković pristane na transfer, što bi trebalo da bude skoro ga gotova stvar, s obzirom da to da mu je želja da jednog dana brani u Primeri.

BONUS VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar