Nenad Lalatović, trener Vojvodine, izrazio je veliko žaljenje zbog prerane smrti Zoltana Saboa, u 49. godini.

Fudbaleri Vojvodine u sredu (15) dočekuju ekipu Proletera na „Karađorđu“ bez prisustva publike. Poslednje jesenje kolo imalo je tragičan uvod, s obzirom na to da je fudbalsku Srbiju pogodila vest da je preminuo šef stručnog štaba TSC Zoltan Sabo.

Mladi stručnjak je četiri godine (1992-1996) bio fudbaler Vojvodine i u dva navrata (2012. i 2016) obavljao funkciju pomoćnog trenera novosadske „stare dame“.

PROČITAJTE JOŠ

„Prvo bih izjavio saučešće porodici Sabo, jer je srpski fudbal izgubio jednog velikog sportskog radnika i čoveka, koji je mnogo doprineo srpskom fudbalu i svojoj ekipi. Stvarno je u ovom trenutku bio najbolji trener u Superligi“, kaže Lalatović.

Prema njegovim rečima, Vošu u poslednjem jesenjem kolu očekuje neizvesna utakmica protiv odlične ekipe Proletera.

„To je sigurno moj omiljeni klub. Ja sam u njemu kao trener proveo dve godine, najduže vreme. Vode ga dva divna čoveka, moji veliki prijatelji. Proleter je najprijatnije iznenađenje, igraju tvrd fudbal. Ne daju puno golova, ali ni ne primaju ih puno. Organizovano se brane“, naglasio je Lalatović i dodao:

„Branko Žigić je izrastao u jednog kvalitetnog trenera, što pokazuje i tabela. Imaju fenomenalnu polukontru i kontru, dva dobra krilna i jednog špic igrača. Defanzivno svi dobro stoje u bloku, a zadnja linija je iskusna i uigrana. Čeka nas najteža utakmica do sada i, ako pobedimo, to će biti naša najteža pobeda u ovom delu sezone“.

Foto: Nenad Mihajlović/Starsport

Vojvodina će jesen završiti na trećem ili, u slučaju pobede nad Proleterom i eventualnog kiksa Partizana, možda čak i na drugom mestu na tabeli.

„Naporna je bila ova godine, od korone do načina na koji smo osvojili trofej. Svi su očekivali da ćemo da padnemo, jer nismo dovodili pojačanja, ali mi smo ponovili uspeh i treći smo na tabeli. Moji igrači su zaslužili da se pohvale, jer su oni, uz Crvenu zvezdu, najveći hit ove sezone“, napominje Lalatović.

Ni na poslednjem meču ove godine, Vojvodina neće nastupiti kompletna.

„Neću moći da računam na Simića, Topića, Bojića, Saničanina i Bralića. Međutim, oni igrači koji su ih zamenili, to su uradili dostojno. Moji igrači su jedna velika familija“, zaključio je Lalatović.

Iako će se meč igrati bez prisustva publike, Vojvodina je za ovu utakmicu u prodaju pustila „virtuelne ulaznice“, te poziva svakog da slanjem SMS sa sadržinom „848 ulaznica FKV“ na broj 3030 pomogne izlečenju jednogodišnjeg Olivera Pala Gajodija, koji boluje od spinalne mišićne atrofije i potrebno mu je skupo lečenje u inostranstvu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar