Nenad Lalatović
Nenad Lalatović; Foto: Screenshot Youtube Borac Banjaluka

Čini se da je ovo kraj saradnje

Srpski trener Nenad Lalatović podneo je ostavku na mesto trenera Borca iz Banja Luke.

PROČITAJTE JOŠ:

Njegov tim je u 7. kolu Premijer Lige Bosne i Hercegovine doživeo poraz na svom terenu od Leotara sa 1:0, što je bila kap koja je prelila čašu.

„Želim da se zahvalim svima u klubu, imali smo neke dobre utakmice, sada smo bili mnogo bolji protivnik, trebalo je da budemo prvi na tabeli, Nenad Lalatović bi sa svojim stručnim štabom bio prvi na tabeli. Kada sada nisam uspeo, ne znam kada ću moći. Od kada sam došao, nisam osetio slast da igram u Banja Luci. Umesto da budemo prvi, sada smo drugi ili treći, zaslužili smo pobedu, stvarali šanse, napadali, imali šanse. Ne znam da li ćemo moći u budućnosti da budemo prvi, ovo mi je teško palo. Podneo sam ostavku, zamolio sam ljude iz kluba da je prihvate. Zasedaće u subotu i odlučiće“, rekao je Lalatović.

Teško mu je palo što je umesto prvog mesta na tabeli trenutno četvrti.

„Hvala navijačima, ljudima u klubu, želim im ono što želim sebi, ovde se osećam kao da sam odrastao ovde. Žao mi je što nisam uspeo da izađem na prvo mesto. Imao sam priliku, umesto da budem prvi, ostajem ispod. Pošto se to nije dogodilo, pogodilo me. Rekao sam i igračima u autobusu, pozdravio sam se sa njima, doneo sam odluku, rekao sam im da ako nismo danas uspeli, da ne znam da li ćemo moći u budućnosti. Primili smo gol iz jednog šuta. Poklonili smo gol. Fali nam sportska sreća, možda će neko novi naći tu sreću. Ja sam emotivan, teško mi pada. Nisam uspeo. Borac je igrao mnogo bolje i sada, moj igrač je njihovom igraču asistirao za gol. Ja ću svoju karijeru nastaviti dalje, možda uskoro, u narednih sedam do 10 dana nađem novi klub. Lalatović umesto da bude prvi, podneo je ostavku“.

PROČITAJTE JOŠ:

Bio je kivan na svoje igrače što nisu pružili maksimum na terenu.

„Ne znam više šta da kažem. Ponovo nismo iskoristili mnoge zicere, iz našeg poseda smo primili gol. Po ko zna koji put nismo gladni, nismo željni pobede. Umesto danas da dođemo do te prve pozicije i preuzmemo vrh tabele moji igrači to ne žele. Ne znam više šta da im kažem. Ne mogu da verujem da nisu gladni uspeha i da ne žele barem pola sata da budu prvi na tabeli u ovako dobroj i kvalitetnoj ligi. Ja više ne znam stvarno šta da radim. Ili je do mene ili do igrača, ja da mogu sada bih promenio sebe, ali i sve igrače. Oterao bih prvo sebe iz kluba pa i njih, ne želim više da ih branim. Ne treba dati ni njima ni meni platu, jer bi bilo sramota da nam daju plate. Ovo je sramota mene je stvarno sramota. Ovi fudbaleri ako ovako nastave da igraju po završetku karijera moći će samo da piju pivo ispred prodavnice, toliko će da zarade. Ne želim da stojim iza njih, ako oni ne stoje iza mene. Ovog puta su oni krivi, ako ne mogu da se nose sa pritiskom, neka idu“, završio je Lalatović.

Lalatović je na klupu Borca stigao u junu, a sada je po drugi put podneo ostavku. Nakon prve su ga judi iz kluba ipak ubedili da se vrati u klub, ali se čini da je sada situacija alarmantnija.

Srpski trener nije uspeo sa Borcem da se plasira ni u evropska takmičenja, pošto je eliminisan od B36 sa Farskih Ostrva u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

BONUS VIDEO Nenad Lalatović o sukobu sa Kataijem koji se uspavao na pripremama

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar