Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Nenad Lalatović, harizmatični trener Vojvodine, prisetio se čuvenog incidenta sa Bernom Šusterom iz perioda kada su sarađivali u Šahtjoru iz Donjecka.

Tada kao stameni defanzivac Lalatović je branio boje „rudara“, a Nemac je bio prvi trener tog tima.

Zategnut odnos doveo je čak i do fizičkog sukoba između njih dvojice, stradao je i jedan BMW. Tačnije, šoferka…

PROČITAJTE JOŠ

„Igrali smo utakmicu koji smo dobili rezultatom 1:0, ja sam postigao gol i ušli smo u četvrtfinale Kupa Ukrajine. Trebalo je da dobijemo premije za taj meč. Sutradan kada smo došli na trening, trener Šuster je rekao da oni koji su igrali treba samo da istrče „futing“. Ja sam na tom meču dobio i udarac i imao sam nekoliko kopči. Šuster baš i nije bio ljubimac Srba i kaznio me s 2.000 dolara koliko je bila premija. Ja sam rekao da nije bitno, istrčao sam i krenuo u svlačionicu“, počeo je priču Lalatović, gostujući u emisiji „Amidži šou“ na televiziji Pink.

Sadašnji trener Vojvodine je „puko“ kada mu je Nemac udario na ono najmilije, najsvetije. Na majku…

„Zvao me je da se vratim i da odradim kondicioni trening, a ja kažem ne. Pokažem da me boli noga, a on mi uzvraća: ‘Kakav ste vi to Srbi narod, tebe boli 2.000 dolara’. Odgovaram mu da smo mi Srbi veliki narod i da meni 2.000 dolara ne znači ništa jer ima duplo veći ugovor od njega. Naravno, foliram ga. I on se toliko iznervirao da mi je na španskom uvredio majku. A ja majku nemam otkako sam imao 14 godina. Serjoži, čoveku koji je prevodio, kažem da mu objasni da nemam majku i da ne može da je vređa. On je opet rekao trening, i kako je to rekao, odgurnuo sam ga ili udario. Ne sećam se baš tačno. Sada to nikada ne bih uradio“, ističe Nenad.

Ali, nije se na tome završio sukob Srbina i Nemca.

„Znao sam da je to kraj za mene i da će da me suspenduje. Otišao sam na parking, on je vozio BMW 7, kažem opet da to nije pohvalno, ali uzeo sam kantu i razbio mu šoferšajbnu. To što je on rekao za moju maku, koja je meni bila sve u životu, bilo je tako primitivno“, završio je priču Lalatović.

Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde je u periodu od 2003. do 2005. godine branio boje Šahtjora.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)