Foto: EPA-EFE/ALEXANDER HASSENSTEIN

Timo Verner, najbolji strelac Lajpciga u ovoj sezoni Bundeslige, po svemu sudeći nastaviće karijeru u Premijer ligi. Novost je da je sada daleko bliži dresu Čelsija.

Danima unazad se spekuliše gde bi sjajni napadač mogao da zaigra u narednoj sezoni. Mnogi su verovali da je njegov prelazak na „Enfild“ u redove Liverpula gotova stvar, ali situacija se menja iz časa u čas.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je da je za reprezentativca Nemačke interesovanje pokazalo nekoliko velikih klubova. Čelsi se raspitivao o mogućnosti transfera još u januaru, takođe i Mančester junajted.

Međutim, nemački list „Bild“ sada prenosi vest da su Verner i njegovi agenti dogovorili sve detalje oko transfera u redove Čelsija!

Prema tim izvorima, klub sa „Stamford bridža“ će aktivirati klauzulu iz njegovog ugovora o tome da može već ovoga leta da ode iz Lajpciga ako zainteresovana strana plati 60 miliona evra.

Frenk Lampard i ljudi iz uprave londonskog kluba, koji su imali zabranu trogovine igračima u ranija dva prelazna roka, sada su u pol poziciji i veruje se da bi mogli da završe posao.

Novinar „Bilda“ Kristijan Falk je preneo vest da se očekuje da Verner potpiše petogodišnji ugovor sa Čelsijem (do leta 2025.) i da će igrač za tih pet sezona zaraditi ukupno 50 miliona evra.

Verner je od starta sezone u svim takmičenjima postigao 31 gol na 40 utakmica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare