Cluj Lazio Foto:Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Bez golova u Rumuniji, Anderleht izbacio Ludogorec posle penala.

Lacio je uspeo da prođe u osminu finala Lige konferencija nakon što je odigrao utakmicu bez golova protiv Kluža u Rumuniji. Prvi meč u Rimu završen je pobedom minimalnim rezultatom za ekipu Mauricija Sarija.

Pročitajte još

Iako nije bilo golova, uzbuđenja nije manjkalo. Obe ekipe imale su nekoliko dobrih prilika. Lacio je mogao do gola u 65. minutu preko Nikoloa Kasalija, pa potom i Matea Vesina. Kluž je ostao sa igračem manje u 77. minutu kada je Karlo Muhar zaradio drugi žuti karton, samim tim i isključenje. Rumunska ekipa propsutila je sjajnu priliku da šokira Lacio u 89. minutu preko Emanuela Džeboe koji je dočeo centaršut i poslao loptu pored gola. Sergej Milinković-Savić nije bio u sastavu Lacija za ovu utakmicu zbog povrede trbušnog zida.

Anderleht je posle boljeg izvođenja jedanaesteraca prošao dalje. Belgijska ekipa slavila je nakon 90 minuta 2:1 a taj rezultat ostao je na snazi i posle produžetaka. Svi izvođači penala za bugarsku ekipu bili su neprecizni i to Pipa, Dominik Jankov i Pedro Naresi. U prvoj utakmici Ludogorec je slavio 1:0.

Ukrajinski Dnjepar i AEK Larnaka odigrali su utakmicu bez golova na neutralnom terenu u Slovačkoj. Kiparski tim je zahvaljujući pobedi minimalnim rezultatom u prvoj utakmici na svom terenu prošao dalje.

LIGA KONFERENCIJE, šesnaestina finala, revanš mečevi

Anderleht – Ludogorec 2:1 (2:1, 1:0) – penalima 3:0, prvi meč 0:1

(Ruso ag 13, Veršeren 68 – Tiago 71)

Kluž – Lacio 0:0, prvi meč 0:1

(Muhar ck 77)

Dnjipro 1 – AEK Larnaka 0:0, prvi meč 0:1

Partizan – Šerif  1:3 (1:2), prvi meč 1:0

(Menig 13 – Badolo pen 22, Diop 45+1, 47)

21.00 Bazel – Trabzon, prvi meč 0:1

21.00 Fjorentina – Braga, prvi meč 4:0

21.00 Gent – Karabag, prvi meč 0:1

21.00 Leh Poznanj – Bodo/Glimt, prvi meč 0:0

BONUS VIDEO Kristijano Ronaldo postigao četiri gola i proslavio veliki jubilej

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar