Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Fudbalski savez Srbije nije jedini koji se suočava sa problemom oko dolaska igrača iz Francuske na reprezentativno okupljanje.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija čeka na Stefana Mitrovića, Mihaila Ristića i Predraga Rajkovića, koji imaju problem da dođu jer francuske vlasti i dalje sprovode stroge protivepidemijske mere, pa je svaki izlazak van granica Evropske unije problematičan, jer pri povratku je obavezan karantin.

To sada koriste i francuski klubovi, pa svojim igračima iz inostranstva najverovatnije neće dozvoliti nastupe za nacionalne timove. Dragan Stojković Piksi rekao je da se nada najboljem ishodu pregovora o dolasku Orlova, a Portugalci imaju četvoricu igrača u Francuskoj.

U pitanju su Žoze Fonte i Renato Sančes iz Lila, Entoni Lopez iz Liona i Danilo Pereira iz PSŽ-a.

Žoze Fonte, fudbaler Lila, nije siguran da će se sve završiti idealno.

„Čekam vesti. Verujem da će klub i savez postići dogovor, siguran sam da će rešenje biti pronađeno. Izgleda da je sigurno da ne možemo da igramo protiv Srbije. Biće neophodno ostati u balonu, možda u Italiji gde se Portugalija sastaje sa Azerbejdžanom, a zatim ići pravo u Luksemburg. To je rešenje, možda bude i nečeg drugog. Moramo sačekati i videti šta će odlučiti, ali teško je, svi igrači žele da predstavljaju svoju zemlju“, rekao je Fonte.

Inače, Portugalci su rešili da se okupe u Italiji, kako bi sprečili desetkovanost tima, jer je njihova zemlja na crvenoj listi pandemije koronavirusa. Italija nije bila na listi i onda je Portugalija imala prednost da dovede igrače iz Engleske, ali su sada Francuzi napravili problem.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar