Foto: Starsport

Fudbaleri Vojvodine prvi su finalisti Kupa Srbije, pošto su kao gosti na Banovom brdu pobedili ekipu Čukaričkog rezultatom 1:0 (1:0).

U duelu dva poslednja osvajača Kupa Srbije, pre serije Partizana od četiri uzastopna trofeja, slavili su Novosađani koji su za nijansu bili bolji i iskoristili jednu od nekoliko dobrih prilika.

PROČITAJTE JOŠ:

Čukarički je propustio šansu da se plasmanom u finale, domogne izlaska u Evropu, dok su Novosađani i na ovaj način sebi obezbedili izlazak u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Takođe, dva tima su shodno tradiciji u poslednje vreme (četiri utakmice), odigrali tvrd meč sa malim brojem golova.

Mogao je Siniša Saničanin već u četvrtom minutu da matira golmana domaćina, ali nije bio precizan, da bi gol odluke bio postignut u 31. minutu.

Kapiten Nikola Drinčić je sjajno centrirao, Nemanja Čović je bio odlično postavljen, između Asmira Kljajevića i Nikole Ćirkovića uspeo je da šutira i zatrese mrežu „brđana“.

Mogao je Čukarički do izjednačenje u 43. minutu posle šuta Birmančevića, da bi i Vidosavljević u 45. minutu mogao da uradi nešto više.

Isti igrač je u 75. minutu ponovo imao solidnu priliku da bi finiš meča pripao Novosađanima, koji su lako mogli da dupliraju prednost.

Zukić je udarcem sa 18 metara pokušao lob udarcem da savlada Petrovića, ali je pogodio prečku, da bi minit kasnije i Nikola Drinčić imao priliku, ali je odbrana Čukaričkog dobro intervenisala.

Sve u svemu, velika pobeda Novosađana, kojima je to sedmi plasman u finale i prvo posle tri neuspela pokušaja trenera Nenada lalatovića u polufinalima.

Oni će se u finalu sastati sa pobednikom meča između Partizana i Crvene zvezde. Taj susret se od 20 časova igra na stadionu u Humskoj.

Čukarički – Vojvodina 0:1 (0:1)

Stadion: na Banovom brdu. Kapacitet: 4.070. Sudija: Danilo Grujić (Niš). Strelac: Ćović u 31. minutu.

ČUKARIČKI: Petrović – Ćirković, Šapić, Puškarić, Kamenović (od 60. Stevanović), Kovač, Vidosavljević, Eze (od 39. Mićin), Kajević, Birmančević, Tedić.

VOJVODINA: Rockov, Andrić, Bralić, Saničanin, Đorđević, Drinčić, Stojković, Bojić (od 74. Devetak), Čović, Vukadinović, Mrkaić (od 65. Zukić).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar