Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Trener Barselone Ronald Kuman prošao je zanimljiv put od šefa struke reprezentacije Holandije do Barselone i na tom putu je imao zdravstvenih problema.

Kuman je u maju doživeo poteškoće i bolove u grudima, zbog kojih se javio lekaru i ispostavilo se da je imao srčani udar, pa je ambulantnim kolima prebačen u bolnicu.

PROČITAJTE JOŠ:

Prošao je kroz medicinski zahvat i kateterizaciju bez opšte anestezije, pa pola godine kasnije 57-godišnjak tvrdi da drugačije gleda na život. A samo tri meseca nakon intervencije, postao je trener katalonskog giganta.

„Tačno je što kažu da kad vam se dese određene stvari, počnete drugačije da gledate na sve. Isto je i kad se ljudi oko vas razbole, to vam menja život. Posle svog srčanog udara, počeo sam drugačije da gledam na stvari. Prilika da treniram Barsu je bila ‘sad ili nikad’. Imam 57 godina, dugo sam trener i ne želim da završim sa 70 godina. Zato je trenutak bio pravi baš sada“, rekao je Kuman za Marku.

Njegov start sa Barsom nije bio blistav, ali će do kraja sezone probati da preotme titulu od Real Madrida. Na klupi je zamenio Kike Setijena koji je otpušten usled debakla od Bajern Minhena u Ligi šampiona, ali i neuspeha u La Ligi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar