Siniša Mihajlović
Foto: EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Bivši fudbaler Lacija i Intera, Hulio Rikardo Kruz rekao je da je trener Bolonje Siniša Mihajlović pravi ratnik i da veruje da će pobediti bolest.

Argentinac je u intervjuu za „Korijere delo Sport“ otkrio da je nedavno kontaktirao srpskog trenera, sa kojim deli dane koje su proveli na „Đuzepe Meaci“.

Kruz i Mihalović su igrali zajedno dve sezone, od 2004. do 2006. godine i Kruz kaže da je sa srpskim trenerom, koji se mesecima unazad bori sa leukemijom, ostao dobar prijatelj.

„Pre nekoliko nedelja sam se čuo sa Sinišom, srećom, kaže da je bolje. On je prava zver, naše porodice su veoma bliske i njegova Bolonja ima taj njegov ratnički duh. Njegov pečat se osetio odmah, on je kao igrač bio uvek koncentrisan i tražio je i od ostalih da pruže najviše“, kaže Kruz.

Kaže da veruje da će Bolonja i Mihajlović biti uspešni.

„Ako je kao igrač bio tako zahtevan, možete lako da zamislite koliko sada traži od svojih igrača. Siniša je bio sjajan igrač“, dodao je Argentinac.

PROČITAJTE JOŠ:

Pandemija koronavirusa je naročito pogodila Italiju i Kruz kaže da je tužan kada sluša vesti.

„Borim se sa svim tim vestima, bolno je. Ipak, ni koronavirus me neće sprečiti da se vratim u Italiju i da počnem ponovo da živim tamo od sledeće godine.“

Bivši napadač Intera je upitan da prokomentariše ko mu se više dopada od trenera, Mauricio Sari, Masimilijano Alegri ili Antonio Konte.

„Svi se razlikuju, ali za mene je nekako najbitniji Frančesko Gvidolin. To što sam u Italiji postao važan napadač, njegova je zasluga. Znate, Ektor Kuper živi u mojoj zgradi. Nedavno mi je, dok smo pekli roštilj, rekao da je bio oduševljen mojom igrom protiv Arsenala, kada sam markirao Sola Kembela. Pobedili smo sa 3:0 na Hajberiju, i on je rekao da je moje markiranje Kembela bilo ključ za našu dobru igru. Znate li šta sam mu odgovorio? To je zahvaljujući Gvidolinu, on me je od prvog dana učio da zagorčavam život defanzivcima“.

Otkrio je i ko mu se od današnjih napadača u Seriji A posebno dopada.

„To je Lautaro Martinez. Pre dve godine sam bio u Milanu i mnogi su me pitali šta mislim o njemu. Rekao sam svima da je on vanserijski napadač i da treba samo biti strpljiv. To je bio moj utisak, mada sam primetio da su mnogi bili skeptični. Ko tvrdi da odmah kada dođete u Italiju možete da uspete, taj ne zna ništa o fudbalu. Setite se koliko se mučio jedan Tjeri Anri“, kaže Kruz.

Voleo bi još jednog sunarodnika da vidi u dresu Intera. U pitanju je, naravno, Lionel Mesi.

„Zaista želim da Mesi obuče dres nero-azura. Voleo bih to i zbog mog prijatelja Masima Moratija koji nikad nije krio želju da ga dovede tamo. Ipak, reći ću vam istinu, ne vidim da će se Mesi odmaći dalje od Barselone“, zaključio je argentinski napadač.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram