Sednica Kriznog staba
Sednica Kriznog štaba Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Zoran Gojković, član Kriznog štaba i pokrajinski sekretar za zdravstvo, istakao je da nije optimista da će uskoro publika moći da se vrati na tribine.

Objasnio je Gojković da „povratak publike nije realan“.

PROČITAJTE JOŠ

On je detaljno pojasnio šta je neophodno da se bi se publika zapravo i vratila na stadione i u sportske hale u našoj zemlji.

„Potrebno je isključivo da uđemo u takvu epidemiološku situaciju da nemamo mogućnost za novi eksplozivan rast. A to će se desiti ako budemo održali ovaj vid vakcinacije. Ako nastavimo takvim tempom, ući ćemo u situaciju nakon šest nedelja od današnjeg dana da možemo da govorimo da smo jednom nogom izašli iz loše epidemiološke situacije, a to nas vraća u normalne tokove koje smo imali pre epidemije. Uslov za sve ovo je, naglašavam vakcinacija – rekao je Zoran Gojković.

To znači da za finalnu seriju ABA lige između Zvezde i Budućnosti koja počinje već od nedelje, kao i za finale Kupa Srbije u fudbalu između Crvene zvezde i Partizana koje je zakazano za 25. maj, neće biti publike, ukoliko Krizni štab vanredno ne donese neku drugačiju odluku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar