Kristof Digari
Foto: Apaydin Alain/ABACA / Abaca Press / Profimedia

UEFA je jednom prilikom odlučila da formira Ligu nacija kako bi prijateljske utakmice imale takmičarski značaj.

Već neko vreme se diskutuje da li je Liga nacija uspešan projekat, ali mnogi smatraju da neke takozvane male reprezentacije nemaju šta ni da traže u kvalifikacijama za velika takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Francuska je pre dana pobedila Gibraltar sa 14:0, a onda se povela diskusija da li bi trebalo takvi mečevi da se odigravaju. Oštriji od svih bio je Kristof Digari koji je otvoreno rekao da je to besmisleno.

“Ta će utakmica ostati zapamćena, ali samo kao anegdota. To jeste rekord, ali takve utakmice su beskorisne. Na njima se igrači samo umaraju, a neki od njih se i povrede. Umoran sam od gledanja takvih utakmica. Susret između Francuske i Gibraltara sam gledao jer je to moj posao, ali postoji puno ekipa koje nemaju što da rade u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo“, rekao je bivši prvak sveta.

Zatim je pojasnio.

“Gledao sam utakmicu za utakmicom ekipe poput Gruzije, Estonije, Azerbejdžana, Crne Gore, Litvanije, Slovenije, Kazahstana, San Marina, Moldavije, Albanije, Malte, Severne Makedonije, Kosova, Andore, Jermenije… Sve te ekipe su beskorisne, više nikada ne bi trebalo da ih gledate“, završio je Digari.

BONUS VIDEO Maradona – fudbalski čarobnjak iz Buenos Ajresa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar