Foto: EPA-EFE/PETER POWEL

Već mesecima je "mirisalo" na raskid saradnje, a sada su se očekivanja obistinila

Kristijano Ronaldo dao je nedavno intervju Pirsu Morganu u kom je propisno „opleo“ po Mančester junajtedu i razvoju tog kluba u poslednjih nekoliko godina.

Epilog cele situacije bio je raskid saradnje između Junajteda i Ronalda, te će Portugalac morati da potraži novu sredinu.

Od početka sezone moglo se naslutiti da Ronaldo i Junajted više nisu u ljubavi kao nekada, da fudbaler ne može da pronađe zajednički jezik sa trenerom Erikom ten Hagom, te da bi putevi mogli da im se raziđu, što se na kraju i desilo.

PROČITAJTE JOŠ:

Teško je poverovati da bi Ronaldo bio toliko neoprezan da najpre da tako oštar intervju, te da misli da neće snositi posledice. I po njegovoj izjavi moglo se zaključiti da se tako nešto očekivalo, te da možda već ima dogovorenu saradnju sa nekim drugim klubom.

Ronaldo je i letos bio jedna od glavnih tema u prelaznom roku, ali su ga mnogi klubovi odbijali zbog stila igre i poznih godina za profesionalnog sportistu. Bez obzira na to, sada se mnogo toga menja, jer je Ronaldo slobodan agent i sada mnogi mogu da ga dovedu bez obeštećenja. Problem za neke verovatno bi predstavljala visoka plata, ali postoji nekoliko opcija.

Prošle godine Kristijano je bio nadomak prelaska u Mančester siti, ali je ta priča propala, zbog njegovog razgovora sa Aleksom Fergusonom, koji mu je „fudbalski otac“. Dovođenjen Erlinga Holana, Siti je rešio pitanje napadača za nekoliko godina unapred i teško je poverovati da bi Ronaldo sada bio u priči.

Od engleskih klubova u poslednje vreme najviše se pominjao Čelsi, koji je u lošoj formi i svakako mu treba „osveženje“. Međutim, Čelsi mnogo nade polaže u mlađe igrače, treneru Gremu Poteru je ukazano veliko poverenje, a i Ronaldov prelazak u Čelsi bi razljutio sve navijače „crvenih đavola“.

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Takođe, nije nemoguće da se Ronaldo odluči za Njukasl, koji sada važi za jedan od najbogatijih klubova na svetu, jer su ga prošle preuzeli Arapi. Njukasl ne igra u evropskim takmičenjima ove godine, ali je trenutno treći u Premijer ligi sa svega sedam bodova minusa u odnosu na Arsenal, koji drži čelo tabele.

Kao prva moguća destinacija za Ronalda pominje se Bajern iz Minhena, a postoje priče da je njegov agent Žorž Medeš već bio na razgovorima sa klubom. Bajern bi svakako mogao da priušti sebi da plaća Ronalda, a s obzirom na to da mu je prvi napadač trenutno Erik Maksim Čupo-Moting, Kristijano deluje kao realna opcija.

Ipak, pitanje prelaska u Bajern se postavlja zbog toga što ga Bavarci na leto nisu hteli, te su ljudi iz kluba pričali kako se Ronaldo ne uklapa u zamisli i kako igra ne bi mogla da se bazira na njemu.

Od ostalih klubova u Nemačkoj pominje se samo još Borusija iz Dortmunda, koja igra protiv Čelsija u osmini finala Lige šampiona. Dortmund je letos ostao bez Holana, koji je prešao u Siti, ali se politika kluba uglavnom bazira na mladim i perspektivnim napadačima.

Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Od opcija u Italiji za Ronalda se najviše interesovao Napoli, koji je trenutno vodeći na tabeli, a uz to igra odlično i u Ligi šampiona. Baš iz tog razloga možda Napolitanci ne budu želeli da menjaju postavu na zimu, što bi značilo da bi za njih Ronaldo ostao samo opcija za neki naredni prelazni rok.

Povratak u Juventus deluje kao manje realna opcija, Milan i Inter nisu pokazali interesovanje do sada, a Roma igra u Ligi Evrope, te je malo verovatno da će Ronaldo to želeti, jer je dobro poznato koliko mu je bitno da igra u Ligi šampiona.

Predsednik Real Madrida Florentino Perez rekao je pre samo nekoliko meseci kako Ronaldo ima 37 godina, a i njegova epizoda u Realu je završena odavno. Međutim, Karim Benzema se povredio, Real više nije prvi na tabeli u Španiji, pa ni povratak Ronalda ne treba otpisivati.

Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Ono što takođe deluje kao moguće rešenje situacije je i polusezona u Sportingu iz Lisabona. Tamo je Ronaldo započeo fudbalsku karijeru, tu ga je primetio Junajted, te se to može nazvati „njegovom drugom kućom“. Sporting je ispao iz Lige šampiona, sezonu će na proleće nastaviti u Ligi Evrope, a daleko je i od borbe za titulu u Portugalu. Međutim, ako ne bude imao drugih opcija, Ronaldo će morati da spusti zahteve oko plate i nivoa igre i zaigra u Sportingu makar na šest meseci, dok se ne otvori još nekoliko opcija.

Naravno, uvek postoji mogućnost da Ronaldo ode „za parama“ i zaigra za neki od arapskih ili klubova iz MLS-a, ali se ne čini da sada želi da se okrene takvim izazovima i zaigra na znatno nižem nivou kada je reč o kvalitetu fudbala.

BONUS VIDEO Navijači Liverpula pevaju u Ronaldovu čast, podržali ga u trenutku najveće tragedije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar