Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Kristijano Ronaldo jeste imao razlog da se ljuti, ali način na koji je pokazao revolt je u najblaže rečeno - nesvakidašnji.

Portugalac je povario doživljaj, generalno dobre partije obe ekipe, potezom koji ne priliči fudbaleru njegovog renomea i statusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Razume se da emocije gore kad vam neko u 93. minutu ne prizna čist gol, to niko od srpskih novinara nije osporio, jasno je kao dan, ali da je morao da baci kapitensku traku – nije. Da napusti teren – još manje.

Poneo se kao tinejdžer, a ne čovek od 36 godina koji je osvojio sve i svašta u svojoj prebogatoj karijeri. Pritom kao da je zaboravio koliko puta je zbog imena „Ronaldo“ ili kluba za koji igra bio u milosti sudija.

Tada mu nije smetalo. Ali onda se pojavi neki Deni Makeli i to je rupa na nebu u Ronaldovim očima.

Čak i da je Portugalu priznat gol, ruku na srce, taj gol ne bi značio da su Portugalci bili bolji.

Naprotiv, Srbiju je koštala loša odbrana iz prvog poluvremena i kada je to nivelisano veoma kvalitetnim napadom i majstorijama Nemanje Radonjića na desnom krilu, to je rezultiralo povratkom Srbije od 0:2 do 2:2.

Selektor gostiju Fernando Santoš probao je da opravda potez Ronalda, ali kad pogledamo, šta ga zaista može opravdati?

Nije lako setiti se kad se neko poneo kao derište u trenutku kad utakmica još nije gotova, iako je pri kraju i još kad na ruci ima traku i odgovornost kapitena.

Ronaldo se nije unosio sudiji u lice kada je Bajern iz Minhena oštećen jer je Portugalac bio u ofsajdu za metar 2017. godine. I to dvaput.

Nije se setio da kaže „e ok, bio sam u ofsajdu, nije gol“. Nego ćuti i ko te pita, teraj dalje do polufinala Lige šampiona.

Tada je Real Madrid dominirao evropskim fudbalom i branio titule prvaka Evrope kao na traci. Ne baš istoj onoj traci, koju je Kristijano sinoć bacio na zemlju.

Dao je povoda duhovitim navijačima Srbije da se šegače i kače tu traku na oglase za milion evra, drugi su joj montirali suze, kao da plače jer ju je Ronaldo odbacio, a treći su napravili masu procena da zapravo ono nije ni bio gol.

Ronaldu nećemo da se setimo i izvučemo iz fioke ni ono kad se Atletiko Madrid bunio da je bio u ofsajdu u meču polufinala Lige šampiona.

I tada su se u sitna crevca tumačila pravila zbog čega je ipak bio u dozvoljenoj poziciji, pa bi bilo maliciozono zamerati tako nešto.

Navijači Rome mu zameraju kad je pritiskao sudiju dok je ovaj proveravao VAR snimak 2018. godine posle pogotka Daglasa Koste.

Neko zlonameran bi rekao da je to pritisak na sudiju i nesportsko ponašanje, jer nije svejedno kad vam autoritet kakav je Portugalac „stoji nad glavom“ i zuri u vas dok proveravate snimak i preispitujete odluku.

Isti taj momak je znao da pokazuje na prepone kad je davao golove Atletiko Madridu i da na taj način uzvraća Dijegu Simeoneu.

Međunožjem se „dičio“ i pred navijačima Lacija kad je reagovao na provokacije sa tribina.

Znao je i da pokazuje mišiće u trenucima kad njegov tim pobeđuje, a on sa penala pogađa gol, iako dotle nije baš uradio mnogo ili dao gol iz igre.

Ovako nešto je bilo razlog da ga prezru navijači Altetika pre pet godina u finalu Lige šampiona.

Ako su ga zbog toga mrzeli rivali, onda njegovim saigračima nije prijalo ni ono kad ih je u Realu 2016. prozivao da nisu dovoljno dobri.

„Da je ceo tim na mom nivou, bili bismo prvi“, rekao je tada Ronaldo. Kao da se pravi blesav i da ne zna da sportisti retko dostižu taj nivo.

Vejn Runi mu je verovatno oprostio, ali ne i zaboravio slučaj sa Mundijala 2006. kada je Ronaldo „navukao“ da Englez dobije crveni karton.

U tom trenutku Runi i Kristijano su bili saigrači iz Mančester junajteda. Deset godina kasnije, Ronaldo se našao pozvanim da proziva i igrače Islanda.

Na Evropskom prvenstvu su Portugalci i Islanđani, najmanja nacija koja se kvalifikovala, odigrali 1:1. Ronaldo je tada komentarisao na račun „sitnog mentaliteta“.

Foto: EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

„Rekao bi čovek da su osvojili Evropsko prvenstvo kako su slavili na kraju. Mi smo pokušavali da pobedimo, a oni ništa nisu radili. To je moje mišljenje i pokazuje taj sitan mentalitet i neće da urade ništa u ovom takmičenju“, rekao je Ronaldo.

Kad mu stvari idu na ruku ume da bude najveći, ali kad ne ide baš onako kako bi on to voleo, onda se sve menja, a Ronaldo se pretvara u onog koji baca kapitenske trake po terenu i glumi ludilo u igri u kojoj je možda najbolji fudbaler, ali sigurno nije najpošteniji sportista.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare