Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Kristijano Ronaldo nije imao bezbrižno detinjstvo u kojem je mogao da uživa u raskošu i luksuzu, ali ga je to ojačalo, te je kasnije postao jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Od siromašnog dečaka sa ostvra Madeira u Portugalu, Ronaldo se probio u svetu fudbala i postao milijarder, kojem se dive mnogi ljudi širom sveta. Međutim, o njegovim počecima se i dalje nedovoljno zna, a odskočna daska u svetu fudbala bio mu je Sporting iz Lisabona.

Dok je prolazio kroz akademiju Sportinga imao je prijatelja u Fabiju Paimu, koji je u to vreme važio čak i za većeg talenta i mnogi su mu prognozirali veliku karijeru. Ipak, Paim je zbog stila života zapostavio fudbal.

PROČITAJTE JOŠ:

On se podsetio zajedničkih dana sa Ronaldom, a danas nije ni sugran da li ga se seća Ronaldo sa kojim je u tinejdćerskim danima delio ljubav prema fudbalu i brzoj hrani.

Zajedno su provodili mnogo vremena zajedno, a onda je Ronaldo postao svetska zvezda, dok je Paim ostao zauvek zaglavljen u zamci popularnosti.

„Kada smo igrali za Sporting i živeli u akademiji, živeli smo na stadionu. Noćima smo znali da odemo u Mekdonalds i da uzmemo hamburgere koje niko nije hteo i koji nisu bili dovoljno dobri za prodaju. Svako veče smo išli po hamburgere. U klubu su to znali, nije to bilo kao što je sad i imali smo dozvolu za to“, rekao je Paim.

Pojasnio je i kada je upoznao Ronalda.

„Upoznao sam Ronalda kad mi je bilo osam, bio sam nov u Sportingu i išli smo na turnir u Madeiru. Uživali smo. Pamtim ga kao velikog radnika, predanog i nekog ko je hteo da bude najbolji. Taj trud ga je i doveo tu gde je. Ni sam nije mogao znati koliko će biti dobar.“

Prisetio se 2003. godine kada je Ronaldo otišao u Mančester junajted i tamo rekao: „Ako mislite da sam ja dobar, čekajte da vidite Fabija Pima“.

Paim je ostao do dan-danas jedini fudbaler za kog je Ronaldo rekao da je bolji od njega.

Za Paima je Ronaldo bolji i od Lionela Mesija.

„Kad sam ja igrao, i da sam uložio jednak trud i bio jednako predan, bio bih bolji od njega. Bio sam bolji po pitanju tehnike, bio sam poput malog Ronaldinja. Ali kao što možemo videti, ne gleda se samo tehnika.“

Doneo je pogrešne odluke zbog kojih se sada kaje.

„Žalim za nekim odlukama koje sam doneo, ali poznavajući sebe, nemoguće bi bilo da budem na Kristijanovom nivou. Ali da, u jednom sam trenutku bio bolji igrač od njega. Trebalo bi mi dati jednu od njegovih Zlatnih lopti“, rekao je i priznao da više nema kontakt s Ronaldom, ali i da je gledao njegov trening s prozora svoje ćelije, kad je zatvoren zbog sumnje u preprodaju droge. Na kraju nije bio kriv, ali je i to ostavilo mrlju.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar