Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Koliko dobar igrač, toliko ume da bude težak karakter, to je ukratko Kristijano Ronaldo.

Čovek koji se tokom čitave karijere ne zadovoljava ničim što nije perfektno, spreman je da radi do iznemoglosti i podređuje sve tome da bude najbolji.

PROČITAJTE JOŠ:

Dugo mu je i uspevalo, pa nije čudo što ima za sobom pet Zlatnih lopti.

Problem je što ofanzivac Mančester junajteda ima iza sebe i 99 posto kolega fudbalera koji nisu spremni na istu žrtvu.

Tu dolazi do svađa, konflikata, kancerogene atmosfere u svlačionici i zato sada Mančester junajted ne zna šta će sa Ronaldom.

Sezona po Kristijanovom povratku iz Juventusa je završena bez uspeha, a kada se završila, ostalo je pitanje – šta ćemo sad?

U danima za nama pisalo se da Ronaldo ide u Bajern Minhen, povezivan je sa Romom, spekulisalo se o Čelsiju.

Kristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldo; Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Priča sa Bajernom delovala je najkonkretnije i, s jedne strane je pokazala veličinu bavarskog kluba, a s druge su osvetljeni problemi koje sa sobom nosi Portugalac.

Nakon što je Ronaldo preko svog agenta Žorža Mendeša navodno tražio da ga ponudi Bajernu, nemački mediji pišu da je pet razloga presudilo da se ne nađe u Minhenu.

Tridesetsedmogodišnjaku je posle klupskog sastanka Bavaraca, spočitano više stvari.

Pre svega plata. Ronaldo nije jeftin i njegovih tridesetak miliona evra godišnje bi poremetilo potpuno koncept i način funkcionisanja.

Ovidiju Hategan
Ovidiju Hategan; Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Na tasu da li je Ronaldo vredan toga da sutradan neki drugi fudbaler zakuca na vrata Hasana Salihamidžića i njegovih saradnika i kaže: „Hoću i ja povišicu“, Bajern je procenio da nije.

Ronaldov karakter je bio druga prepreka, a treća da mladi trener Julijan Nagelsman verovatno stvari ne bi mogao da drži pod kontrolom.

A ako se setimo slučaja Pola Pogbe u Junajtedu i svađe sa Žozeom Murinjom, onda je jasno da ni iskusniji i prekaljeniji treneri, nekad ne mogu da izađu na kraj sa egom zvezda.

Na sve to, Ronaldo nije u cvetu mladosti. Ima 37 godina i pitanje je koliko će još moći da igra vrhunski.

Foto: EPA-EFE/ANDREW YATES

Ne pokazuje znake usporavanja, jer i dalje trenira maksimalno, vodi računa o svakom aspektu života, ali ma koliko njegovi mišići bili spremni, njegove kosti i organi su svih ovih godina trpeli.

Pritom, Kristijano nije poznat kao igrač koji se fokusira na „boks tu boks“ igru, to nikad nije bio njegov stil, a u Bajernu bi pre igrača koji je spreman da žrtvuje poneki gol da bi odigrao i dobru defanzivu.

Mančester junajtedu usred čitave situacije ostaje enigma šta da radi. Nije za to da pusti igrača koji je dao 24 gola na 39 utakmica, u Čelsi, kao što se piše.

Kristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldo; Foto: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira)

Nije ni za to da ostane mimo svoje volje u Junajtedu, jer bi još jedna godina mogla da bude unapred bačena.

Izvesno je da su u upravi „crvenih đavola“ ljuti na Ronalda, jer se njegov menadžer Mendeš iza leđa čelnika Junajteda, sastajao sa Todom Bolijem, vlasnikom Čelsija.

Zbog toga su sa Old Traforda u nedelju poručili da Ronaldo nije za prodaju, iako nisu doveli tim do Lige šampiona, a njemu je ona imperativ.

Kristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldo; Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein)

U Romu i da hoće, ne mogu da ga pošalju zbog plate, Real bi mogao da ga vrati kako piše „Marka“, ali tamo je Ronaldo već „prešao igricu“.

Uostalom, novi šampion Evrope je pokazao da može i bez slavnog Portugalca, kao i to da ima novog „kralja“ – Karima Benzemu.

Zato se pred Ronaldom nalazi bitnih nekoliko nedelja, kada će biti poznato koliko i gde može da proda svoje ime, koje je sticao 20 godina, ako znamo da mu je od Bajern Minhena već stigao signal da niko nije veći od jednog velikog kluba.

BONUS VIDEO: Zavirite u garažu Kristijana Ronalda – neće vam biti dobro

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare