Vanda Metropolitano
Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Fudbalski klub Atletiko Madrid objavio je danas da je preminuo Kristijan Minkola, 14-godišnji član "jorgdandžija". Strašna vest rastužila je svet, a još nema zvanične potvrde o uzroku smrti.

Atletiko Madrid saopštio je da je dečak rođen 19. februara 2006. godine izgubio onu najvažniju utakmicu.

Iz redova „jorgandžija“ još nema tačnih detalja prerane smrti malog Kristijana, koji je bio član njihove akademije od 2013. godine.

Kokeov oproštaj od Minkole; Foto Printskrin Instagram

Minkola je čak stigao i do kapitenske trake u svom uzrastu, što dodatno potvrđuje da je bio pravi lider i najvoljeniji među vršnjacima.

U klubu su nakon smrti svog člana spustili sve zastave na pola koplja u znak poštovanja prema njemu i svim drugim ljudima, sportistima, koji su umrli od koronavirusa.

„Osećamo se bespomoćno. Preplavio nas je užasan osećaj. U poslednjih nekoliko dana umrlo je nekoliko meni bliskih ljudi, neki od drugih bolesti, a neki od koronavirusa. Isti slučaj je i s Kristijanom, osećaj nepravde je prejak. Svima nam je slomljeno srce“ oglasio se Enrike Serezo, predsednik Atletiko Madrida.

Putem društvenih mreža od Kristijana Minkole, oprostio se i jedan od najpoznatijih fudbalera Atletika, Koke.

„Život je nepošten. Ponosan sam što je nosio majicu našeg kluba. Želim saigračima, porodici i prijateljima pružiti podršku. Počivaj u miru“, napisao je Koke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram