Bjeković i Pantelić smene u FSS
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Nenad Bjeković, potpredsednik FSS-a, po hitnom postupku je iz Izvršnog odbora izbacio trojicu članova. U pitanju su Dušan Mrakić, Dragan Ilić i Saša Bajčetić.

PROČITAJTE JOŠ

Odluka je objavljena u vanrednom izdanju „Fudbala“, posle burne sednice Skupštine FSS.

Mrakić, Bajčetić i Ilić pripadali su struji koja je protiv izbora Bjekovića za prvog čoveka FSS-a.

„Koristeći statutarna ovlašćenja, zbog stvaranja uslova za efikasnije funkcionisanje Izvršnog odbora FSS, imajući u vidu da su pojedini članovi IO FSS u proteklom periodu, usled različitih okolnosti izostajali sa sednica, zamenik predsednika doneo je ovo rešenje“, stoji u obrazloženju odluke, s potpisom Nenada Bjekovića.

Rešenje je konačno i protiv njega nije moguća žalba.

U istoj odluci, u IO inkorporirani su Dejan Filipović, Darko Ramovš i Aleksandar Mijailović. Filipović se nalazi na čelu Sudijske komisije, Ramovš obavlja poslove generalnog sekretara Udruženja klubova Super i Prve lige. Treći novajlija, Aleksandar Mijailović, malo je poznat fudbalskoj javnosti.

Revizijom Izvršnog odbora, Bjeković je obezbedio većinu i predupredio neželjene odluke u narednom periodu. Razračunavanje sa neistomišljenicima, uprkos ograničenom mandatu sa pozicije zamenika predsednika, klasičan je recidiv zaostavštine autoritarne vladavine Slaviše Kokeze. Statut ostavlja mogućnost predsedniku da po sopstvenom nahođenju menja polovinu članova Izvršnog odbora.

BONUS VIDEO Kostić centrirao za pobedu Ajntrahta u 95. minutu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare