EPA/LINDSEY PARNABY

Tužna i teška sudbina za nekada veoma poznatog fudbalera, koji nije imao "malu" karijeru

Bivši premijerligaški as Kreg Belami, proglasio je bankrot nakon niza neuspelih investicija.

Belami je svojevremeno važio za jednog od najprgavijih fudbalera na svetu, često je ulazio u konflikte sa igračima, a profesionalnu karijeru okončao je 2014. godine.

Nakon toga radio je kao trener u mladom timu Anderlehta, a onda se pridružio Vinsanu Kompaniju kao pomoćni trener Barnlija.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, Velšanin je nakon kraja igračke karijere samo posmatrao kako mu novac odlazi sa bankovnog računa, jer je imao niz loših investicija, pa je došlo do bankrota.

„Moj život je bio na čekanju. Ne izbegavam poreze, ali sam bio vrlo naivan i HMRC me već neko vreme proganja zbog neplaćenog poreza. Sve što sam imao oduzeto mi je. Ako dobijete savete od pogrešnih ljudi, sve dolazi do krvarenja, sve se smanjuje. Došlo je do tačke u kojoj je bankrot olakšanje. To znači da mogu ponovo da živim“, izjavio je Belami.

Problemi su sada već višegodišnji, a ne sluit na bolje.

„Poslednjih pet-šest godina živim na smrtnoj kazni, samo čekam da me neko dokrajči. Čekao sam da se otvore vrata ćelije i da neko kaže: ‘Danas je taj dan’. To je kao osećaj da ne mogu ničemu da se radujem. Sve je nestalo. Finansijski nemam budućnost. Ne mogu da posedujem ništa. Gotovo je“, izjadao se Belami.

PROČITAJTE JOŠ:

Velšanin tvrdi da novac nije olako protraćio.

„Znam da će neki ljudi verovatno pomisliti da sam potrošio sav svoj novac na piće, kockanje ili drogu. Nisam. Mogu da ćutim tamo gde me nećete čuti, ali neću biti u pabu. Nikada nisam dirao drogu od malena. ne kockam se. Nikada se nisam kockao. Meni to nema nikakvog smisla. Ali ja sam se, nažalost, kockao s ljudima“, iskren je Belami.

Bivši fudbaler je ušteđevinu ulagao u nekretnine, barove, restorane, filmove… Ništa od toga mu nije pošlo za rukom i sada će morati da se snalazi na druge načine.

Belami je odigrao 293 utakmice u Premijer ligi, dok je dres Velsa nosio u 78 međunarodnih mečeva. Igrao je za Norvič, Njukasl, Liverpul i Mančester siti.

BONUS VIDEO Kilijan Mbape čestitao rođendan sinu Ljubomira Fejse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar