Foto: EPA-EFE/Alex Livesey

Serhio Aguero ušao je u poslednje mesece ugovora sa Mančester sitijem, nakon čega će jedan od najboljih napadača 21. veka napustiti redove tima sa Etihada.

Tu informaciju potvrdio je sam klub uz kratku poruku:

„Biće emotivno.“

PROČITAJTE JOŠ...

Popularni Kun je u Siti došao na leto 2011. godine nakon pet godina u Atletiko Madridu, i sa „građanima“ je za to vreme osvojio četiri titule, a pravo čudo bi trebalo da se dogodi kako bi ostali bez naslova šampiona ove sezone.

Za period dok je nosio dres kluba iz Mančestera postigao je 257 golova na 384 utakmice, da bi 2017. postao najbolji strelac u istoriji Sitija, dok je ujedno i strani fudbaler sa najviše postignutih golova u istoriji Premijer lige..

Pored brojnih rekorda, navijači Sitija i ljubitelji Premijer lige će ga večno pamtiti po golu kojim je 2012. godine ovaj klub osvojio titulu šampiona Engleske po prvi put nakon sezone 1967/68.

Što se tiče novog kluba još uvek nema zvaničnih indicija gde bi mogao, ali postoji nekoliko opcija. Prva je Barselona, gde bi Aguero trebalo da ima ulogu „sidra“ koje će naterati Lionela Mesija da ostane u katalonskom klubu. Druga je Pari Sen Žermen, gde bi ponovo Mesi mogao da ima ključnu ulogu. Naime, ukoliko bi Mesi stigao na Park Prinčeva, Aguero bi bio logičan izbor, pogotovo jer bi gotovo izvesno došao po povoljnim uslovima.

Takođe, ne bi trebali isključiti ni moguć povratak u Madrid, gde bi uz Luisa Suareza činio napadački tandem. Najmanje verovatan jeste povratak u Argentinu, s obzirom na to da 33-godišnji napadač ima bar još godinu ili dve vrhunskog fudbala u sebi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar