Foto: EPA-EFE/Erik Simander/TT

Utakmica između Švedske i Kosova završena je ubedljivom pobedom Šveđana, ali i separatističkom porukom dela navijača na tribinama.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč odigran na Frends areni u Solni pratili su i Albanci koji su istakli transparent „Kosovo je Albanija“.

Ovaj transparent nisu prihvatili ni svi albanski navijači, deo njih se ogradio rekavši da „im ne trebaju takvi transparenti, jer ne žele da negiraju svoje državljanstvo“.

Milot Rašica, fudbaler tzv. Kosova je pre meča sa Švedskom rekao da sve Albance čini jačima to što se „dešavalo ljudima sa Kosova i iz Albanije“.

Na tribinama Frends arene bile su isticane i zastave Albanije i nepriznatog Kosova, a pre utakmice su se i van stadiona pevale nacionalističke pesme među Albancima.

Podsećamo, Švedska je u ovom meču pobedila sa 3:0, a golove za svoj nacionalni tim postizali su Emil Forsberg iz penala u 29. minutu, Aleksander Isak u 62. i Robin Kveson u 79. minutu.

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Utakmice Srbije u kvalifikacijam za Svetsko prvenstvo 2022. godine mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže PROMO

BONUS VIDEO: Najzanimljiviji detalji meča Srbije i Luksemburga

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare