Foto: Nenad Lazić

Milan Kosanović predstavljen je kao novi sportski direktor Vojvodine ovog petka.

On je ovu funkciju preuzo nakon rastanka sa Nikolom Lazetićem.

PROČITAJTE JOŠ

Uprava kluba je odlučila da na ovo mesto dovede čoveka koji dobro poznaje Vojvodinu, pa je izbor pao na Kosanovića koji je već obavljao nekoliko funkcija u novosadskom superligašu.

Ugovor je potpisan na dve i po godine, sa mogućnošću da se produži na još godinu dana, a Kosanović je najpre govorio o periodu koji je ranije proveo u Novom Sadu.

„Proveo sam sedam godina u Vojvodini, bio sam trener mlađih selekcija i na kraju koordinator. Iz te generacije je bilo pet svetskih prvaka sa Novog Zelanda. Slažem se da je bilo turbulencija, izgubio se protok igrača iz akademije… Sa zadovoljstvom sam prihvatio ponudu da postanem sportski direktor i da sa te pozicije utičem na razvoj kluba“, kazao je Kosanović u prvom obraćanju.

Foto: Nenad Lazić

Otkrio je da je imao udela i u angažovanju sadašnjeg šefa stručnog štaba:

„Pre oko godinu i po dana sam uradio prvi posao na poziciji sportskog direktora – dao sam sugestiju ljudima koji su me tada upitali za trenera, rekao sam da je Nenad Lalatović najbolji izbor i pokazao se kao jedan od najboljih stručnjaka u zemlji. Ta saradnja može biti samo bolja i kvalitetnija za Vojvodinu i nadamo se da ćemo postizati sve bolje rezultat“, naveo je Kosanović.

Lalatović je prošle sezone sa Vojvodinom osvojio Kup Srbije, ali se čitave jeseni pominje da bi mogao da napusti klub.

„Obaviće se razgovori sa njim, znate da je politika kluba najviše zavisi od šefa stručnog štaba i videćemo tada koji su njegovi planovi, a koji naši. Svaki dobar trener je dobrodošao i sa njim ćemo obaviti razgovore. Sigurno je prva opcija za priču“, kazao je Kosanović.

Istakao je da je već napravljen plan kako bi se dodatno poboljšao rad u Omladinskoj školi:

„Plan postoji, napravljen je sa ljudima iz kluba. Pojedina mesta treba da se pojačaju i tu pre svega mislim na mesto centralnog napadača. Potrebno je da Mrkaić ima konkurenciju, to su igrači sa drugačijim motoričkim sposobnostima, a možda se okrenemo i strancima. Mislim da Vojvodini fali brzine u ovom trenutku i to je najveći problem“, dodao je novi sportski direktor.

Foto: Nenad Lazić

Prethodnih dana se često moglo čuti da bi Siniša Saničanin mogao da napusti „lale“ i da pojača Bešiktaš:

„Svaki dan stižu ponude u klub, Saničanin je interesantan, reprezentativac, odlučićemo da li ćemo ga prodavati. Trudićemo se da napravimo proizvod koji zadovoljava tržište. Za Saničanina ima ponuda, a igrač mora da bude zadovoljan uslovima gde ide“, završio je Kosanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar